ADF Alt Maresme

Notícies

Consells de seguretat per a boletaires

Consells

Tardor és sinònim de bolets, i és que Catalunya gaudeix d’una coneguda i extensa tradició boletaire. Els bolets són ingredients imprescindibles en la preparació de molts dels notres plats; en alguns són el component principal o, fins i tot, l’únic. Però l’interès dels catalans pels bolets no es limita només a qüestions gastronòmiques. Igual d’importants, si no més, són els aspectes lúdics o esportius, que fan que, en arribar les pluges de la tardor, un gran nombre de persones es desplacin als boscos amb l’afany de passar una estona d’esbarjo i omplir de bolets els seus cistells. Ara bé, per gaudir de la muntanya buscant bolets, cal tenir molt presents una sèrie de consells de seguretat. La muntanya és molt bonica però igual de perillosa.

A l’hora d’anar a buscar bolets, cal anar amb molt de compte, doncs algunes espècies son tòxiques i molt perilloses. El desconeixement i la confusió amb espècies d’aspecte semblant que si son comestibles, fan que es produeixin intoxicacions, algunes fins i tot poden arribar a ser mortals. El consell bàsic per evitar aquestes intoxicacions és consumir únicament aquells bolets que saben identificar-se sense cap mena de dubte.

A continuació us donem uns consells per gaudir amb seguretat de la muntanya mentre es busquen bolets.

Precaució al bosc

Quan anem al bosc cal tenir molta cura i prudència per evitar perdre’ns. El rescat de cada boletaire que es perd al bosc costa de mitjana 2.200€ a la Generalitat, una xifra que inclou els recursos humans utilitzats (Bombers, ADF, Mossos d’Esquadra, SEM,…), vehicles terrestres i els helicòpters.

És per això que a l’hora d’anar a buscar bolets, cal tenir molt present una sèrie de consells, com planificar bé la sortida, consultar la previsió meteorològica i no anar mai sol.

Les dades facilitades per la Generalitat de Catalunya de les recerques a boletaires fetes entre el 2012 i 2020, al Maresme es van fer 10 serveis dels 417 fets a tot Catalunya.

Bolets comestibles i bolets tòxics

Si anem a buscar bolets, hem de saber distingir entre els bolets que son comestibles i els que son tòxics. Quan en trobem i tenim dubtes de si son comestibles o no, hem d’evitar agafar-los.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT