ADF Alt Maresme

Notícies

Activat el pla INUNCAT en fase d’alerta al Maresme per un nou episodi de pluges intenses

El Temps

Divendres el temps farà un gran canvi, en una jornada que tindrà dues cares, amb un matí més tranquil i una tarda amb molt d’enrenou, en el qual caldrà fer un seguiment acurat de l’evolució de les pluges. Unes precipitacions que afectaran totes les comarques del litoral.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat avui l’alerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges inteses que començaran per les Terres de l’Ebre al matí i que es desplaçaran cap al litoral i prelitoral de Tarargona i Barcelona, fins acabar afectar el vespre sobretot les comarques de Barcelona i Girona.

Segons l’SMC, es preveuen pluges que poden superar els 40 l/m2 en 30 minuts a les comarques de les Terres de l’Ebre divendres al matí, al migdia i tarda a les comarques del litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona, i de cara al vespre especialment a les comarques del litoral i prelitotal de Girona i nord de Barcelona.

En aquestes mateixes comarques de tot el litoral i prelitoral també hi ha la probabilitat de superar-se el llindar d’acumulació de pluja de 100 l/m2 en 24 hores.

Els xàfecs, aniran sovint acompanyats de tempesta i fortes ratxes de vent.

Protecció Civil demana molta prudència en les activitats a l’aire lliure i en la mobilitat per aquestes comarques de cara a la jornada d’aquest divendres, coincidint amb l’entrada al cap de setmana. A més, es recorda especialment no circular ni travessar rieres o zones inundables ni a peu ni amb el vehicle.

Protecció Civil demana molta prudència en les activitats a l’aire lliure i en la mobilitat per aquestes comarques demà divendres, coincidint amb l’entrada al cap de setmana. A més, es recorda especialment no circular ni travessar rieres o zones inundables ni a peu ni amb el vehicle.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT