ADF Alt Maresme

Notícies

Prealerta el Pla VENTCAT al Maresme

El Temps

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase de prealerta el Pla VENTCAT de cara a demà, ja que es preveu un episodi de fort vent a les comarques del Baix Empordà, el Gironès, la Selva i el Maresme. Aquest vent podria persistir fins dilluns, que s’estendrà per gran part de Catalunya.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que el vent bufi fort al Baix Empordà, el Gironès la Selva i el Maresme. Serà de component sud-oest i de forma local s’assoliran ratxes màximes de fins a 90 km/h.

De cara a dilluns, aquest vent s’estendrà a gran part de Catalunya, afectant també les demarcacions de Tarragona, Barcelona i Lleida, així com gran part de Girona i de la Catalunya Central.

Es per això que es recomana tancar i assegurar portes, finestres i tendals dels domicilis. També abaixar completament les persianes, evitar deixar testos o altres objectes a les façanes i terrasses i recollir la roba dels estenedors per evitar que el vent ho pugui fer caure al carrer.

Si esteu a l’exterior, cal vigilar amb el mobiliari urbà, enllumenat dels carrers, les motos i cotxes aparcats, grues, arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.

En aquests casos cal evitar els parcs, jardins i zones boscoses. Si sou en una zona arbrada, cal vigilar amb els arbres que puguin caure i cal evitar totes les activitats amb foc. També cal tenir en compte la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.

Si heu de conduir durant l’episodi, cal consultar la predicció meteorològica i l’estat de les carreteres. Si es preveuen forts vents, eviteu desplaçar-vos. En cas que sigui imprescindible agafar el cotxe, cal tenir molta precaució perquè es poden trobar obstacles a la via. Cal alentir la marxa per poder mantenir al trajectòria del vehicle corregint les desviacions, subjectant el volant amb fermesa. A l’hora de fer un avançament, s’ha de mantenir la distància lateral adequada amb els altres vehicles. Si es condueix vehicles de grans dimensions o amb remolc, cal extremar les precaucions perquè es té més risc de sortir-se de la via o bolcar.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT