ADF Alt Maresme

Notícies

Històrica pedregada a l’Empordà i el Pla de l’Estany

El Temps
La tempesta va deixar pedra més grossa que un ou (Foto: Núria)

Espectacular pedregada aquest dimarts a la tarda al nord-est del país. La tempesta, que va començar cap a dos quarts de vuit del vespre i va durar uns 10 minuts, va causar importants destrosses, diversos ferits i fins i tot, una víctima mortal. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (meteocat), ha estat la pedra més grossa caiguda en els últims 20 anys a Catalunya.

Les comarques més afectades van ser el l’Alt i Baix Empordà, el Pla de l’Estany i el Gironès, i la tempesta va deixar pedres de fins a 11 centímetres de diàmetre.

El gran tamany del gel caigut, va provocar destrosses a mobiliari urbà i als vehicles que estan al carrer en aquell moment:

Una víctima mortal i diversos ferits

A banda dels desperfectes materials, hem de lamentar la mort d’una nena de 20 mesos com a conseqüència de les ferides causades per l’impacte de la pedra. També una dona va ser hospitalitzada a l’Hospital Josep Trueta de Girona, que aquest matí ja ha estat donada d’alta.

A més, més de quaranta de persones van resultar ferides de divera consideració. A l’Hospital de Palamós es van atendre 14 persones i al CAP de La Bisbal d’Empordà, s’hi van atendre 33 persones, amb contusions i fins i tot, fractures.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT