ADF Alt Maresme

Notícies

Protecció Civil activa l’alerta del pla VENTCAT per la previsió de forts vents

El Temps

Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) i l’alerta del Pla territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per fort onatge davant la previsió de fort onatge a tot el litoral català.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveu un episodi de fort vent amb ratxes que superaran els 72 km/h. Les ventades seran de component oest i afectaran a tot el territori. Per aquest motiu, Protecció Civil ha activat el Pla VENTCAT.

Aquest episodi de vent també ha fet activar el Pla territorial de Protecció Civil de Cataunya (PROCICAT) davant la possibilitat que les onades puguin superar els 4 metres a tot e litoral català, i amb més probabilitat al litoral central i sud de la Costa Brava.

Consells d’autoprotecció

Protecció Civil recorda que cal extremar les precaucions especialment durant la conducció i en totes les activitats que es realitzin en zones boscoses, on podrien caure branques o arbres.

A nivell urbà, cal tenir present la possibilitat de caiguda d’elements estructurals a la via pública. A nivell preventiu, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent.

Quan a l’onatge, cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat. Encara que no hi hagi indicis de perillositat, cal ser prudents.

Eviteu anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades i no us poseu en peril ni a vosaltres ni a qui us estigui acompanyant. Trobareu més consells a interior.gencat.cat/onatge

Es recomana fer seguiment de l’evolució meteorològica al perfil del @meteocat i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT