ADF Alt Maresme

Formació

Una part fonamental per ser adf és la

Formació

Des de l'ADF Alt Maresme apostem sempre per la formació continuada de tots els nostres voluntaris i voluntàries. És molt important per poder dur a terme les tasques de l'ADF amb els coneixements adequats per tal de treballar amb totes les garanties de seguretat.

Formació Interna

Dins l'ADF, regularment fem jornades pràctiques i de formació per als nous voluntaris i voluntàries que també serveixen de reciclatge per a la resta de voluntariat.

Formació SFADF

El Secretariat de Federacions d'ADF organitzen, periòdicament, cursos de formació, tant presencials com on-line.

FORMACIÓ NECESSÀRIA

Què aprendràs?

Amb tota la formació, tant la interna com els cursos del Secretariat de Federacions ADF, aprendràs tot el necessari i bàsic per poder obtenir els respectius canets i dur a terme les diferents tasques que es desenvolupen a l'ADF, de prevenció i/o extinció d'incendis forestals. 

Eines manuals

Aprendràs a fer servir eines com els polaski, gorguis, entre d'altres. Les ADF treballem molt amb eines manuals als incendis forestals.

Coneixement del foc

Aprendràs a conèixer el foc i el seu comportament als incendis forestals, així com les condicions climàtiques en un foc.

Motoserres i desbrossadores

Aprendràs a fer servir motoserres i desbrossadores i les mesures de seguretat per utilitzar aquestes eines

Extinció d'incendis forestals

Aprendràs les tasques que s'han de fer en un incendi al curs que s'imparteix a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

Tasques de Prevenció

Coneixeràs totes les tasques que es fan des de les ADF: prevenció d'incendis, manteniment de basses i hidrants, etc...

Primers auxilis

Aprendràs a fer tècniques bàsiques de primers auxilis, com una reanimació cardiopulmonar (RCP), o la mobilització bàsica de ferits lleus.

Els carnets de l'ADF

Un cop superada la primera part formació, obtindràs el teu Carnet Verd. Dos anys després, i quan acabis la formació, obtindràs el Carnet Groc.

Carnet Verd

Amb aquest carnet pots fer tasques de de divulgació i prevenció d'incendis forestals. No podràs, però, fer tasques d'extinció d'incendis forestals.

Carnet Groc

Aquest carnet t'acredita com a membre del Grup d'Intervenció de la teva ADF, és a dir, que pot estar a primera línia de foc en un incendi forestal fen tasques d'extinció.