ADF Alt Maresme

Notícies

El PVI realitza 122 actuacions als nostres municipis

General

El Pla d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona, ha acabat la campanya d’estiu amb un total de 122 actuacions i serveis als nostres municipis. D’aquestes, 63 han estat revisions de punts d’aigua.

Ahir, dia 1 de setembre, el Pla d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona, va finalitzar la campanya d’estiu 2022. Als municipis del nostre àmbit d’actuació (Calella, Pineda, Santa Susanna, Malgrat i Palafolls), el PVI ha realitzat 122 actuacions i serveis.

D’aquests, 63 han estat revisions de punts d’aigua (basses i hidrants), on s’han fotografiat i assenyalat al mapa els punts on s’ubiquen, actualitzant així les dades obtingudes de l’any passat, per tal de facilitar les tasques als equips d’extinció.

També s’han fet 24 accions de protecció de medi ambient, és a dir, s’han localitzat 13 abocaments de deixalles (majoritàriament runa d’obres) sense risc d’incendi forestal i 19 abocaments amb risc d’incendi; 7 recollides de deixalles; 3 incidències d’infraestructures (desperfectes en cartells de senyalització de prevenció) i 1 acampada no autoritzada, que es va fer desallotjar.

Per municipis, a Calella, el PVI ha realitzat 16 actuacions, la gran majoria revisió de punts d’aigua (11), en punts propers i de fàcil accés a zones forestals i urbanitzacions. L’informe d’actuacions de la Diputació de Barcelona també assenyala que es va fer apagar una barbacoa que no complia amb la normativa en un domicili de la urbanització de Can Carreres, es va localitzar una línia elèctrica en mal estat o 1 abocament de deixalles, que en aquest cas si que hi havia risc d’incendi, entre d’altres actuacions.

Pel que fa a Pineda, durant la campanya s’hi van fer 28 actuacions, de les quals 12 van ser abocaments de deixalles (7 amb risc d’incendi i 5 sense risc); 3 revisions de línies elèctriques (un cable tocava vegetació i un altre no la vegetació no complia amb la distància de seguretat) i 11 revisions de punts d’aigua, i altres serveis.

A Santa Susanna, de les 22 actuacions realitzades, 13 van ser revisions de punts d’aigua, 4 revisions de línies elèctriques (on la vegetació contactava amb el pal elèctric, amb els cables i no complia amb la distància de seguretat). 3 abocaments amb risc d’incendi i 1 abocament sense risc. També es va alertar d’un incendi de vegetació al Turó de la Mare de Déu de Gràcia.

Al municipi de Malgrat, el PVI infoma de 15 actuacions, on 8 van ser revisions de punts d’aigua. Es van detectar 4 abocaments de deixalles, 3 sense risc d’incendi i 1 amb risc, entre d’altres serveis.

Palafolls, és el municipi amb més actuacions (41), la majoria revisions de punts d’aigua (20), la detecció d’11 abocaments (7 amb risc d’incendi i 4 sense) i 1 acampada no autoritzada, entre altres.

Dispositiu del PVI 2022

El dispositiu del PVI s’implementa en col·laboració amb 275 ajuntaments, 124 Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), 9 Federacions d’ADF, el Secretariat d’ADF de Catalunya i el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.

El dispositiu s’organitza en 93 unitats mòbils d’un abast territorial adaptat a cada zona en funció de la superfície agroforestal vulnerable , l’estadística d’incendis forestals, els punts de risc i la pressió poblacional en l’entorn. Aquestes unitats es complementen amb una xarxa de 15 punts de vigilància fixa, vinculada a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Trobareu més informació i dades més detallades a la web del PVI.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT