ADF Alt Maresme

Notícies

La XXIV edició dels Premis ADF en streaming

General

A causa de la pandèmia de la COVID-19, enguany la tradicional gala dels Premis Anuals de Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona serà virtual. Aquest dissabte 21 de novembre, la XXIV edició dels Premis ADF es podrà seguir en directe a les 16.00h pel Canal de YouTube de la Diputació de Barcelona. Com sempre, s’entregaran el Premi Jordi Peix, el Premi Rossend Montané i el Premi Honorífic. Diumenge a les 22:35h es podrà seguir en diferit per La Xarxa de TV locals amb el programa especial “A peu de bosc” que s’emetrà des del plató de La Xarxa de Comunicació Local. El programa estarà presentat per Vanessa Raja i Laia Laffaure, del canal Vallès Visió.

Enguany s’han presentat vuit projectes de diferents Agrupacions de Defensa Forestal de la província de Barcelona i que opten a les dues categories dels Premis de Prevenció d’Incendis Forestals 2020 de la Diputació de Barcelona.

Candidats al Premi Jordi Peix

Els projectes presentats al Premi Jordi Peix al projecte d’informació i sensibilització per a la prevenció són:

  • Escola de Foc de Catalunya presentat per l’ADF La Carrerada de les comarques del Penedès i el Garraf.
  • Restauració i adequació d’una antiga cisterna d’extinció per a usos divulgatius, didàctics i suport en l’extinció presentat per l’ADF Pla de Bages.
  • Simulafoc – Joc de simulació de prevenció i d’extinció d’incendis forestals presentat per l’ADF Puigmadrona – Olorda de Molins de Rei i el Papiol.
  • Cuida i gaudeix – Creació de l’associació d’amics de l’ADF de Teià.
  • Viligàncies i sensibilització de l’Anella verda amb vehicles elèctrics presentat per l’ADF de Terrassa.
  • Joc de taula per prevenció i d’extinció d’incendis forestals a escoles presentat per la Federació d’ADF del Baix Llobregat.

Candidats al Premi Rossend Montané

Els projectes presentats al Premi Rossend Montané al projecte de planificació de la gestió forestal són:

  • Millora d’infraestructures en prevenció d’incendis forestals presentat per l’ADF Alella
  • Estudi de viabilitat i prova pilot per la implementació d’un conjunt de micro recloses per afavorir diversos processos relacionats amb els boscos de ribera i la prevenció dels incendis forestals presentat per l’ADF Pla de Bages.

A banda d’aquestes dues categories,  els Premis de Prevenció d’Incendis Forestals atorga també el Premi Honorífic Joaquim Maria de Castellarnau, destinat a reconèixer la trajectòria d’una persona en relació a la prevenció dels incendis forestals. Les candidatures a aquest premi han d’haver estat presentades per una ADF o Federació d’ADF.

On i quan s’emet la gala?

El lliurament dels premis als guanyadors d’aquesta 24 ena edició dels Premis es donaran a conèixer aquest dissabte 21 de novembre, en el transcurs d’un acte virtual que s’emetrà en directe a les 16.00 h pel Canal de YouTube de la Diputació de Barcelona i diumenge a les 22:35h es podrà seguir en diferit per La Xarxa de TV locals amb el programa especial “A peu de bosc” que s’emetrà des del plató de La Xarxa de Comunicació Local. El programa estarà presentat per Vanessa Raja i Laia Laffaure, del canal Vallès Visió.

A banda de l’entrega dels tradicionals premis, també s’emetran entrevistes, hi hauran connexions amb els guanyadors i vídeos de la tasca que fan les ADF (on podrem veure el nostre Cap Operatiu, Ramon Noguera), realitzats per Canal Taronja, Vallès Visió, Mataró Audiovisual, Televisió de Badalona, ETV, Canal Blau, El9TV i Televisió del Berguedà. El programa comptarà amb la intervenció de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, que lliurarà el Premi Honorífic, així com els diputats Pere Pons, d’Infraestructures i Espais Naturals, i Josep Tarín, de Prevenció d’Incendis Forestals, que seran els encarregats de lliurar els dos guardons a les ADF guanyadores.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT