ADF Alt Maresme

Notícies

Què és la temuda regla dels tres 30?

Incendis

Quan hi ha un incendi, hi ha tres condicions que incideixen directament en la perillositat de les flames. És el que els cossos de prevenció i extinció d’incendis coneixem com la regla dels tres 30: temperatura més alta de 30 graus; humitat relativa per sota del 30% i vent superior als 30 km/h. Si es compleixen aquestes tres condicions, fàcilment el foc es podrà fer gran perquè s’afavoreixen la ignició i la ràpida propagació.

Tot i que els experts calculen que un 37% dels incendis tenen lloc amb les condicions meteorològiques del triple 30. Històricament, el mes en què hi ha més incendis és el juliol, on es registren gairebé una cinquena part dels incendis anuals, amb un 19%.

La majoria dels focs a Catalunya es deuen a negligències

La gran majoria dels incendis que hi ha a Catalunya es deuen a causa de negligències. Es calcula que el 41% dels casos són causats per una imprudència humana, com el del cap de Creus, que tot apunta que va començar per una burilla mal apagada.

Per això, cal tenir cura durant tot l’any amb les activitats que es duen a la muntanya, però cal extremar les precaucions a l’època estival, quan és fàcil que es donin les condicions meteorològiques del triple 30: +30ºC; -30% d’humitat i vents superiors als +30 km/h

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT