ADF Alt Maresme

Notícies

Avui se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient

Medi Ambient

La Terra s’enfronta a triple emergència planetària: el clima s’escalfa a un ritme massa ràpid perquè les persones i la natura s’hi adaptin; la pèrdua d’hàbitat i altres pressions sobre la natura han fet que aproximadament 1 milió d’espècies estiguin en perill d’extinció; i la contaminació continua enverinant el nostre aire, terra i aigua.

Incidir en les polítiques dels països i els hàbits de la població per tenir una vida més sostenible, neta i respectuosa amb la natura, és el que busca enguany la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient que es realitza sota el lema “Una sola Terra”.

Aquesta frase es va utilitzar a la Conferència d’Estocolm de 1972, de la qual va néixer el Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient (PNUMA), que aquest 2022 celebra el seu 50 aniversari.

A través de a campanya 2022 #UnaSolaTerra es fa una crida a escala mundial a l’acció col·lectiva per protegir i restaurar el nostre planeta.

A més, es busca crear consciència sobre la importància de canviar la nostra forma de vida per a recuperar ecosistemes destruides o degradades, i sobretot salvaguardar aquells que encara estan intactes.

Segons la Organització de les Nacions Unides (ONU), la restauració de 350 milions d’hectàrees d’ecosistemes terrestres i aquàtics degradats podria eliminar de 13 a 26 gigatones de gasos d’efecte hivernacle.

Amb l’objectiu de visibilitzar la importància de cuidar els nostres entorns naturals per garantir la salut dels habitants, cada 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT