ADF Alt Maresme

Notícies

El Govern de la Generalitat destina 17,2 milions d’euros a la prevenció d’incendis

Prevenció

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) destina 17,2 milions d’euros, dels quals 14,4 milions corresponen a actuacions de prevenció a través d’inversió directa del DARP, o a través de línies d’ajut per a actuacions de prevenció a particulars, Ajuntaments i ADF’s. La resta es destina a despeses de personal directament relacionades amb la prevenció i als operatius de les campanyes, així com per a la contractació de mitjans aeris, campanyes informatives o manteniment de les ADF’s

L’estat de la vegetació, calculat a partir de les precipitacions i les temperatures en cada punt del territori, evidencien que encara hi ha una sequedat de  la vegetació molt baixa i per sota dels índex esperats en aquestes alçades de l’any. El nombre d’incendis forestals i hectàrees cremades fins a dia d’avui, és el més baix en 15 anys.

Malgrat tot, Teresa Jordà, la Consellera d’Agricultura, ha advertit que “caldrà estar alerta i atens a l’evolució durant els següents mesos, potenciar i continuar amb les feines de prevenció i de conscienciació, i no baixar la guàrdia en cap moment”.

Durant la compareixença, Jordà ha fet èmfasi en la gestió forestal que no executa directament però que fomenta a través d’altres actors implicats en la prevenció, una cogovernança on juguen un paper fonamental les Agrupacions de Defensa Forestal que, amb 30 anys d’història, són l’exemple viu de la implicació de la nostra societat civil en la prevenció i suport a l’extinció d’incendis forestals durant tot l’any.

El mateix Departament d’Agricultura convocarà de forma imminent, ajuts per a infraestructures de prevenció d’incendis de prevenció d’incendis per valor de 4,6 milions d’euros. Els beneficiaris d’aquests ajuts són els ajuntaments i les Agrupacions de Defensa Forestal amb la finalitat de construir i mantenir infraestructures de prevenció.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT