ADF Alt Maresme

Notícies

El pic de calor fa activar el nivell 1 del Pla Alfa al Maresme

Prevenció

Tot i que la nostra comarca quedarà al marge de la primera onada de calor de l’estiu, el Cos d’Agents Rurals activarà demà, el nivell 1 del Pla Alfa. El Pla Alfa és el procediment operatiu que té establert el Cos d’Agents Rurals per definir els efectius de vigilància i prevenció d’incendis forestals desplegats sobre el territori, davant les situacions de perill d’incendi que es produeixin. L’activació del Pla Alfa, per part dels Agents Rurals, ve donada pel mapa de perill diari d’incendi forestal juntament amb altres eines d’anàlisi de risc. En funció de les situacions de perill es gradua en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3, per a cada comarca. A partir de demà, la nostra comarca tindrà el nivell 1 del Pla Alfa activat.

Al Maresme, no arribarem 40ºC com si ho faran a les Terres de Ponent, però sí que superarem els 30ºC, amb alguna màxima puntual de fins a 34ºC.

Per això, el Cos d’Agents Rurals té previst activar per demà divendres, quan assolirem el pic de calor del que portem d’estiu, el nivell 1 del Pla Alfa. L’activació de cada nivell comporta un greu de mobilització dels efectius de la DGMNB, la realització de determinades actuacions preventives i, en els casos dels nivells 2 i 3, també l’activació de les fases de prealerta i alerta previstes en el Pla INFOCAT (Pla Especial d’Emergències per a Incendis Forestals a Catalunya).

L’any passat, per aquestes dates, ja teníem activat el nivell 2 del Pla Alfa, però aquest any, les pluges de la primavera i d’inicis de juliol, han fet endarrerir l’activació d’aquest Pla.

  • Què comporta l’activació del nivell 1 del Pla Alfa a la nostra comarca?

Amb el nivell 1 del Pla Alfa activat, vol dir que hi ha vigilància prioritària d’incendis forestals.

  • Hi ha control de columnes de fum en terrenys forestals i en terrenys no forestals a menys de 500 metres de zones forestals.
  • Identificació de l’autor del foc.
  • En cas de perill, es fa apagar
  • Control de llocs predeterminats d’especial risc.

Quan hi ha més perill de que comenci un incendi forestal, és entre les 12h i les 19h. Això no vol dir que la resta d’hores no pugui començar un incendi, sinó que no és tan habitual que ho faci.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT