ADF Alt Maresme

Notícies

El Maresme registra, per segon any consecutiu, un estiu amb menys d’una hectàrea cremada

Campanya Forestal
Un vehicle del PVI i l'ADF, al Sot de Golinons, aquest estiu

La Diputació de Barcelona (Diba) ha fet públiques les dades finals de la Campanya del Pla d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI) 2023. A la memòria final de la campanya, es mostra com el Maresme hem estat el doble de dies amb el nivell 1 del Pla Alfa activat respecte l’any passat. Tot i que hem tingut menys incendis (7) respecte l’any passat (12), s’han triplicat el nombre d’abocament amb risc d’incendi.

La Campanya Forestal es presentava molt difícil degut a la greu sequera que pateix el país i les altes temperatures. Aquest fet va motivar al Departament d’Interior a avançar la Campanya quinze dies per davant i endarrerir-la quinze dies més per darrera, allargant-la així un mes més del que és habitual. Les campanyes de sensibilització i la conscienciació de la població ha ajudat a tenir, a la nostra comarca, un estiu “tranquil”.

El nivell 1 del Pla Alfa s’ha activat el doble de vegades que l’any passat

Aquest estiu, el Maresme ha estat gran part de la Campanya del PVI amb el nivell 1 activat. Dels 72 dies de dispositiu, 49 hem tingut el nivell 1 activat, el doble que l’any passat (25). Malgrat tot, enguany no hem tingut cap dia amb el nivell 3 actiu, mentre que l’estiu passat es va activar fins a 11 vegades. De la mateixa manera, també hem tingut menys dies de nivell 2 (9) que l’any passat (18).

Tot i estar gairebé tota la campanya amb el nivell 1 del Pla Alfa activat, enguany a la comarca hem tingut menys incendis (7) que l’any passat (12), amb una superíficie cremada similar a la del 2022, menys d’una hectàrea.

La comarca de la demarcació de Barcelona amb més abocaments amb risc d’incendi

Ara bé, el Maresme és la comarca amb més abocament amb risc d’incendi de tota la demarcació de Barcelona (138), que s’ha triplicat respecte l’any passat; la nostra comarca és la tercera amb més punts de risc en línies elèctriques (45), només per darrere del Vallès Oriental (85).

Les xifres de la campanya 2023 al Maresme

El dispositiu de la campanya d’estiu d’aquest 2023 l’han format 26 ajuntaments, 12 ADF, 11 unitats mòbils d’informació, 3 punts de vigilància fixa, 3 operadors, 1 centre de control i 32 persones contractades.

Els nostres municipis té 2.976,42 ha de superfícies forestal vulnerable, és a dir, amb elevat risc d’incendi forestal. Si ho mirem per municipis, Santa Susanna és el municipi amb més superfície vulnerable, amb 920,96 ha; a continuació trobem Palafolls que té 842,14 ha vulnerables; Pineda de Mar, amb 490,74 ha; Calella, amb 485,77 ha i Malgrat de Mar amb 236,81 ha de superfície forestal vulnerable.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT