ADF Alt Maresme

Notícies

El Maresme, en preemergència per sequera

Sequera
Les restriccions es poden endurir per Nadal (Foto: Internet)

Les conques internes de Catalunya es troben en una situació d’extrema gravetat degut a la greu sequera i aviat caldrà activar la fase d’emergència del pla de sequera, un escenari que podria arribar pels volts de Nadal si no plou de forma abundant i que comportaria restriccions importants. Les noves restriccions suposen reduir a 210 els litres que es poden gastar per habitant i dia i afecten a 5,9 milions de catalans.

Abans que les restriccions s’endureixin, la Generalitat ha aprovat aquest dimarts la fase de preemergència, una situació intermèdia entre la fase d’excepcionalitat actual i una fase d’emergència que ja tothom dona per feta. Aquesta nova fase del pla de sequera, no prevista inicialment, té com a objectiu conscienciar la ciutadania de la importància d’estalvia aigua tant com es pugui.

Aquesta nova fase de preemergència afecta els 202 municipis que abasteix la conca del Ter-Llobregat, és a dir, uns 5,9 milions de catalans.

La principal mesura amb l’entrada en vigor de l’activació de la fase de preemergència és la limitació a 210 litres de consum d’aigua per habitant i dia, vint litres menys del que es permetien gastar diàriament durant la fase d’excepcionalitat. Això significa que a partir d’ara, els municipis que sobrepassin aquesta quantitat podran ser sancionats per la Generalitat.

Santa Susanna i Malgrat, entre els municipis que més aigua gasten

Les darreres dades publicades per l’ACA demostren que són molts els municipis que superen amb escreix aquests 210 litres per dia i habitant, com ara Matadepera (468), Cubelles (308), Lliçà de Vall (304), Santa Susanna (299), Argentona (291) o Malgrat de Mar (267), en són alguns exemples. Alguns d’aquests municipis ja tenen expedientats oberts per l’ACA per sobrepassar els límits marcats durant la fase d’excepcionalitat (230 litres per dia i habitant).

En aquest gràfic es pot veure la diferència de consum d’aigua durant el passat mes d’octubre dels municipis del nostre àmbit d’actuació i la comparativa de 210 litres per dia i habitant de la fase de preemergència.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT