ADF Alt Maresme

Notícies

Activada la fase d’alerta del pla VENTCAT

El Temps

Demà dijous l’episodi de vent serà generalitzat a tot Catalunya amb ratxes que podran superar els 72 km/h. Cal extremar les precaucions en totes les activitats a l’aire lliure que es facin a les zones afectades pel vent.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d’Alerta del Pla Especial d’Emergències per Risc de Vent a Catalunya VENTCAT davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un episodi amb fortes ratxes de vent que començarà aquesta tarda pels extrems nord i sud i que demà afectarà tot Catalunya de forma generalitzada.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) el vent a començat a bufar avui als dos extrems de Catalunya, però demà cap al migdia l’episodi es generalitzarà per tot el país amb ratxes de vent que podran superar els 72 km/h, especialment a les comarques del litoral i prelitoral central. El vent bufarà de component nord. Al Pirineu el llindar d’avís és possible que se superi a cotes altes.

Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

A més, també en l’àmbit urbà cal ser molt prudent amb la possible caiguda d’elements estructurals a la via pública. En l’àmbit preventiu, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Tampoc és segur protegir-se darrere de murs o cartells publicitaris si no són estables.

Alt perill d’incendi forestal

A causa del fort vent, els Agents Rurals han tornat a activar el Pla Alfa a tot Catalunya, exceptuant la Vall d’Aran i les comarques gironines de la Selva, la Garrotxa, el Pla de l’Estany, el Gironès i el Baix Empordà.

10 comarques estan amb el nivell 1 del Pla Alfa activat: Maresme, Vallès Oriental, Osona, Ripollès, Berguedà, Cerdanya, Alt d’Urgell, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alta Ribagorça.

La resta del territori, 26 comarques tenen el nivell 2 activat, amb el qual, cal recordar que queden suspeses totes les autoritzacions per fer foc així com totes les activitats amb risc d’incendi.

Es recomana fer seguiment de l’evolució meteorològica al perfil del @meteocat i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT