ADF Alt Maresme

Notícies

Fortes pluges al Maresme a partir d’aquesta nit

El Temps

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió de pluges intenses a partir d’aquesta propera nit. L’episodi, que aquesta primera part del dia tindrà afectació al sud del país, de cara a la nit la zona més afectada serà la zona del litoral central, entre el Tarragonès i el Maresme.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu precipitacions intenses a gran part del territori català, però serà sobretot la zona del litoral i prelitoral central i sud on es podran superar els 20 lm² en 30 minuts i vagin acompanyades de tempesta.

L’episodi s’ha iniciat ja aquesta passada matinada amb pluges al terç sud del país i mica en mica van avançant cap al nord-est, afectant sobretot al litoral i prelitoral central, Camp de Tarragona i Catalunya Central. Localment, les precipitacions podran ser d’intensitat forta o fins i tot torrencial, podent-se superar els 40 l/m² en 30 minuts, de manera puntual.

Aquest episodi s’allargarà fins demà, afectant especialment Tarragonès i el Maresme durant la nit.

Des de Protecció Civil es recomana molta precaució en la mobilitat i en les activitats a l’aire lliure a les zones afectades per les fortes pluges.

Cal evitar també, aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua. Es poden consultar més consells al web interior.gencat.cat/inundacions

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT