ADF Alt Maresme

Notícies

El Maresme registra 22 incendis durant tot l’estiu

Incendis

Fins al 12 de setembre a Catalunya hi ha hagut 539 incendis i s’han cremat unes 3.011 hectàrees. L’any 2019, hi va haver uns 500 incendis, però es van cremar el doble d’hectàrees, unes 6.000. Al Maresme, d’acord amb les dades registrades de la Diputació de Barcelona, des del 18 de juny fins a l’1 de setembre, a les comarques barcelonines s’han registrat 244 incendis forestals que han afectat una superfície total de 1.973,5 ha, una superfície que és la tercera més alt de la sèrie des de l’any 1996.

La campanya forestal d’aquest any s’ha desenvolupat amb unes condicions molt diferents a les de l’any passat. Es preveia un estiu molt complicat per l’alt risc d’incendi, la sequera i la calor, però s’ha tancat millor del que s’esperava. Aquest estiu podria haver estat molt perillós als boscos per la sequera i les temperatures extremes, però per sort no ha estat així.

Al Maresme, la temporada s’ha caracteritzat per dos períodes ben marcats. El primer, als volts de Sant Joan, amb nombrosos incendis, sobretot a l’Alt Maresme, la gran majoria relacionats amb activitats lúdiques. El foc més destacable va ser el del dia 24 de juny a Argentona, amb una afectació d’unes 13 hectàrees.

El segon, ha estat més tranquil pel que fa a incendis i determinat per l’estat d’alt risc d’incendi generalitzat, amb un descens d’aquest a principis d’agost gràcies a l’entrada de pluges.

El Maresme és la comarca de la demarcació de Barcelona on més deficiències en línies elèctriques s’han detectat i la segona on més dissuasions de conductes de risc s’han produït, destacant els 27 casos d’eines professionals generadores de guspires.

En dades generals, a la nostra comarca s’ha extingit 22 incendis, 10 dels quals a la nostra zona d’actuació: Calella (1), Pineda (1), Malgrat (1), Palafolls (4) i Tordera (3) cap d’ells sense arribar a l’hectàrea afectada.

Des de l’ADF Alt Maresme han actuat en 10 focs, el més important entre Lloret i Tossa, el 13 de juliol, on es van cremar 6 hectàrees.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT