ADF Alt Maresme

Notícies

La borrasca Blas porta ratxes de vent de fins a 80 km/h

El Temps

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’alerta el Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya, el VENTCAT, per l’episodi de fort vent. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que aquest episodi duri fins dijous al litoral de Barcelona i el sud de la costa de Girona.

Segons informa l’SMC, el vent serà fort fins dijous a mitjanit al litoral de Barcelona i sud de Girona. Es preveuen ratxes de fins a 80 km/h i que les comarques més afectades siguin la Selva, el Maresme, el Vallès Oriental, el Barcelonès, el Baix Llobregat i el Garraf.

Les fortes ventades afectaran zones on hi ha molta població i per això cal extremar la prudència en la mobilitat. Així doncs, cal ser molt prudent en les activitats a l’aire lliure, ja sigui en zones urbanes pel risc de caiguda de branques, arbres o altres elements estructurals, com també a les zones rurals. Cal evitar aquestes zones arbrades, incloses les d’àmbit urbà, mentre bufi el fort vent a les zones afectades. També es recomana que les activitats previstes a l’exterior es realitzin només si es pot garantir la seva seguretat, comprovant que no hi ha risc de caiguda d’objectes que puguin produir danys. Cal tenir especial cura amb els elements mòbils tipus carpes o similars i la proximitat d’arbrat, bastides i murs de tancament susceptibles de ser inestables.

Per prevenir possibles accidents, cal retirar de les façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Especialment, cal vigilar les decoracions nadalenques i, si no es pot garantir la seva subjecció, és millor retirar-les.

Consulteu els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant les ventades a interior.gencat.cat/ventades

Cal extremar les precaucions en la mobilitat a les zones on el vent bufi fort i seguir els consells del Servei Català de Trànsit:

Reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle.

  • En el cas d’avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral.
  • Fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada.
  • Subjectar el volant de manera segura i forta.

Es recomana prestar atenció a l’evolució meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat i @meteocat

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT