ADF Alt Maresme

Notícies

Activat el Pla INUNCAT per la previsió d’intenses pluges i tempestes

El Temps

Canvi radical de temps. Hem passat d’estar en alerta per onada de calor i tenir el Pla INFOCAT activat per risc d’incendis a una davallada de les temperatures i a tenir activat en fase d’alerta el Pla INUNCAT per la previsió de fortes pluges i tempestes. La causa, l’arribada d’una massa d’aire fred molt marcat per les capes altes de l’atmosfera. Això farà que les temperatures baixin notablement, però tota l’energia emmagatzemada durant l’onada de calor alimentarà grans nuvolades de tempesta. Plourà, amb ganes i abundància.

A partir d’aquesta tarda, els ruixats començaran a ser cada vegada més freqüents i podrien aparèixer en qualsevol punt del país, tot i que amb menys probabilitat a Ponent. Les precipitacions seran localment moderades o intenses i acompanyades de tempesta amb calamarsa. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat els avisos per intensitat i acumulació de pluja, ja que els registres poden superar els 100 mm en 24 hores en alguns casos

De fet, Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’alerta el Pla INUNCAT degut a aqueste episodi, que s’allargarà fins demà al vespre.

Precaució a la muntanya

Aquestes precipitacions, que seran intensenses i poden anar acompanyades de ventades, poden fer caure arbres ja que el terreny està molt sec i hi ha molts arbres que estan drets, però estan morts.

Cal evitar anar a la muntanya mentre duri aquesta situació i evitar creuar rius i rieres, encara que sembli que porten poca aigua.

En aquest sentit recordem que si es necessita ajuda, cal trucar al telèfon d’emergències 112.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT