ADF Alt Maresme

Notícies

El Maresme realitza més d’un centenar de trucades al telèfon d’emergències 112 per incidències causades per les pluges

El Temps
Una dotació de l'ADF Alt Maresme retirant dos arbres al camí de Sant Andreu de l'Arboceda, aquesta tarda.

Aquest vespre Protecció Civil ha desactivat l’alerta del Pla INUNCAT un cop finalitzat l’avís del Servei Meteorològic de Catalunya que va emetre ahir dissabte i que ha deixat quanitats de pluja molt destacables a la major part del país. Al Maresme, s’han realitzat 111 trucades al telèfon d’emergències 112 relacionades amb l’episodi de pluges.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut en aquest episodi de precipitacions ha rebut 1.154 trucades, de les quals s’han rebut majoritàriament del Barcelonès (245); Baix Llobregat (186); Montsià (129) i Maresme (111).

Durant l’episodi, des d’ahir i fins les 20.00 hores, els Bombers de la Generalitat han atès 472 avisos relacionats amb problemes causats per les tempestes. La majoria s’han concentrat al litoral central i han estat per atendre incidències relacionades amb cablejat elèctric, retirar arbres i altres elements inestables de façanes, o acumulacions d’aigua, entre d’altres.

El Maresme, una de les comarques més afectades

Un cotxe arrossegat per l’aigua a la riera de Vilassar de Mar, aquest diumenge. (Foto: Bombers)

A la nostra comarca, les intenses pluges s’han fet notar des de primera hora del matí i han fet crèixer les rieres, on l’aigua baixava amb força. A Vilassar de Mar, els Bombers de la Generalitat han rescatat sa i estalvi el conductor d’un cotxe arrossegat per la crescuda de la riera, que ha quedat encallat sota un pont.

A Cabrera de Mar, s’han produït petites inundacions en diversos llocs, com l’estació de Renfe, però sense conseqüències greus.

El temporal també ha fet caure arbres i ha provocat petites esllavissades. És el cas de Pineda de Mar, on una dotació de l’ADF Alt Maresme hem hagut tallar durants uns minuts l’accés a Sant Andreu de l’Arboceda per retirar un arbre que ocupava part del camí i talar un altre que estava a punt de caure. També hem retirat les roques d’una petita esllavissada a la riera de Pineda.

Acmulacions de més de 50 mm al Maresme

Pel que fa a les acumulacions, en general s’han registrat entre 50 i 60 mm. Destaquen els 81 litres per metre quadrat acumulats al Masnou, els 65 litres a Vilassar de Dalt o els 60 litres per metre quadrat a Canet de Mar.

Als municipis del nostre àmbit d’actuació, s’han registrat 60 litres per metre quadrat a Pineda de Mar, 54 litres a Malgrat de Mar, 52 litres a Calella, 51 litres a Santa Susanna i 49 litres a Palafolls.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT