ADF Alt Maresme

Notícies

Aquest dilluns s’espera un episodi de pluges que regarà tot el litoral i prelitoral central

El Temps
Previsió d'acumulació de pluges per aquest dilluns (Font: ECMWF)

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha emès un avís de situació meteorològica de perill per intensitat de pluja a les comarques del litoral i prelitoral central. I és que l’aproximació d’una bossa d’aire fred en altura, amb temperatures de -27 ºC a 5.500 metres, afavorirà la formació de nuvolades i la descàrrega de ruixats a partir d’aquesta mitjanit.

Els xàfecs començaran al litoral i prelitoral i de mica en mica, al llarg de la nit i la matinada, aniran guanyant extensió i intensitat.

S’esperen dues tongades de precipitacions. La primera, s’allargarà fins al migdia i, localment, podria anar acompanyada de tempesta en alguns moments. En aquest sentit, el Meteocat ha emès un avís d’intensitat (1/6) davant la possibiltat que s’acumulin més de 20 mm en 30 minuts. La neu podria fer acte de presència al Montseny per sobre dels 1.200 metres.

De cara al migdia, el sol podria guanyar protagonisme, però a la tarda, s’espera una segona tongada de xàfecs i tronades, que afectaran sobretot el Maresme, el Vallès Oriental i la Selva, tot i que la pluja arribarà a altres punts del litoral.

Els ruixats faran que la temperatura baixi a tot el territori. La màxima baixarà entre 6 i 12 graus respecte de diumenge als Pirineus i entre 2 i 4 graus al litoral. L’ambient serà fred, propi del mes de febrer.

I la resta de la setmana…

La diada de Sant Jordi estarà marcada per moltes estones de sol al matí arreu de Catalunya. A la tarda, s’esperen ruixats irregulars i de caràcter local, que afectaran el sud de les comarques gironines, l’entorn del Montseny, de la serralada Transversal i en alguns punts del Vallès Oriental i el Maresme.

Tindrem un dimecres estable, sense precipitacions, però alguns mapes anuncien un repunt de la inestabilitat a partir de dijous que podria afavorir la formació de xàfecs i tronades, però no hi ha consens entre els principals models de previsió.

Mentre que el GFS anuncia l’arribada d’un nou embossament d’aire fred, el model centreeuropeu ECMWF deixa Catalunya més al marge. Hi ha incertesa i caldrà anar-ho seguint els pròxims dies.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT