ADF Alt Maresme

Notícies

Arriba el primer temporal de la tardor amb pluja, vent i mala mar

El Temps
Mapa de previsió de pluges per aquest dijous (Foto: 3cat)

Aquest dijous tot el país està en avís meteorològic per fenòmens adversos: pluja, vent o mala mar. I és que, per fi, el temps farà un tomb amb l’arribada de la primera pertorbació amb cara i ulls de la tardor, que ens portarà un temps típic per l’època de l’any. Un temporal, de només 12 hores de vida, que afectarà tot Catalunya, però especialment els pantants del Pirineu de Lleida.

També és cert que ens caldrien llevantades per poder tenir regades generals. Però, no ens queixarem que és el primer temporal de la tardor.

Plourà, però a la part final del dia

El dijous no és llevarà amb pluja. Fins a mig matí el cel estarà variable a bona part del país, predominant el sol a les comarques de Girona i, en canvi, estarà més tapat a les comarques de Lleida. A l’oest del país, és on menys plourà.

El canvi radical arribarà a la tarda, quan les pluges intenses arribaran pel vessant sud del Pirineu de les comarques de Lleida, a mitja tarda seran al centre del país i a última hora del dia arribaran a la costa.

El moment de més precipitació serà la matinada de dijous a divendres, tot i que les pluges es repartiran de manera desigual. Les acumulacions més importants s’esperen cap al Pirineu, on poden superar els 100 mm, mentre que els dos extrems del país, seran els racons on menys pluja caurà.

Previsió de pluja, hora a hora (Font: 3cat)

Amb aquesta situació del temps, el Meteocat té activat l’avís per mala mar a tota la costa catalana, amb onades que ponde superar els 4 metres. També està activat l’avís per intensitat de pluja, on poden caure 20 mm en 30 minuts a gran part del país.

L’avís de perill alt per acumulació de pluja es concentre a les cotes altes de les Nogueres, des de la Ribagorçana fin a al de Vallferrera, al Segre, al Cardener i al Llobregat. Aquest és el mapa emès per Meteocat.

Mapa de perill per acumulació de pluja (Font: meteocat)

Un altre dels protagonistes de la jornada, serà el vent, que bufarà fort o molt fort a partir del migdia a les cotes mitjanes i altes del Pirineu de component sud, i cap al vespre s’intensificarà sobre el Pirineu Oriental, la serralada Transversal i el Montsant, amb cops superiors als 90 km/h. A la resta del país també es deixarà sentir amb força, però amb valors no tan elevats com a l’alta muntanya.

Mapa de perill per vent (Font: meteocat)

Les temperatures també tiren avall

De bon matí no es notarà la davallada de les temperatures. Serà a partir del migdia, amb l’entrada d’aire fred a les capes mitjanes i altes de l’atmosfera, quan les temperatures davallaran clarament cap als valors normals d’aquestes dates. Si bé aquestes temperatures poden caure entre 4 i 8 graus a l’oest del país, encara trobarem zones de la costa nord i de l’Empordà on les màximes es mouran entre els 26 i els 28 ºC.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT