ADF Alt Maresme

Notícies

Arriben les precipitacions excepte al litoral i prelitoral

El Temps

Arriben les precipitacions a gran part de Catalunya. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu tempestes fortes a qualsevol punt del territori excepte el litoral i prelitoral. Aquesta tarda, les pluges podrien ser especialment fortes a la Catalunya Central i poden afectar la mobilitat de l’operació sortida de les vacances d’estiu, i per això es demana extremar les precaucions. De fet, Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla INUNCAT davant aquestes previsions.

Per fi arriba la pluja a Catalunya, tot i que no arribarà a tot arreu. El litoral i prelitoral, quedaran al marge d’aquestes precipitacions.

A la resta del territori, Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) per l’episodi d’intenses pluges que es preveu per aquesta tarda, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Segons l’SMC, es preveu un episodi de precipitacions intenses que podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts. Les pluges podran afectar qualsevol punt de Catalunya, especialment la Catalunya Central, on es podrien superar els 40 l/m2 en 30 min. Les zones del litoral i el prelitoral quedaran al marge d’aquesta situació de pluges.

Si us heu de desplaçar per les zones on es preveuen aquestes pluges, cal extremar les precaucions, tant a la carretera com a les activitats a l’aire lliure.

Abans de sortir, consulteu l’estat de les carreteres i el temps a través de canals oficials.

Eviteu aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres, encara que semblin que porten poca aigua. Trobareu consells de seguretat en cas de pluges clicant aquest enllaç.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT