ADF Alt Maresme

Notícies

Torna el nivell 2 del Pla Alfa al Maresme

Prevenció

Veure el mapa de Catalunya tenyit de vermell a causa del nivell 2 del Pla Alfa és ja més que habitual aquest estiu. I és que hem superat ja 3 onades de calor entre juny i juliol. Aquest mes d’agost, sembla que seguirà la mateixa tònica que fins ara: molta calor, risc extrem d’incendis i poca pluja.

Després d’uns dies on la calor ha estat normal per l’època de l’any, el mes d’agost comença amb una nova calorada que podria allargar-se, segons el mapes actuals, tota la primera quinzena del mes.

Això si, si es compleixen les previsions, es tractaria d’un episodi de calor una mica menys intens que el que es va viure durant la segona onada de calor, a mitjans de juliol.

Els propers dies els termòmetres tornaran a superar localment els 40ºC a Ponent, tot i que aquest cop, en general, no hi haurà rècords ni serà l’episodi de calor més fort de l’any.

Les temperatures s’aniran enfilant cada dia una mica. A la costa, les mínimes seran molt altes, rondant els 25ºC en molts indrets, sobretot a la primera meitat de la setmana. Per tant, caldrà tornar a tenir paciència i tenir el ventilador al costat a les nits si es vol dormir una mica.

El nivell 2 del Pla Alfa, de nou activat

Aquesta calor ha tornat a obligar als Agents Rurals a activar el nivell 2 del Pla Alfa a 14 comarques, entre elles el Maresme.

Només 8 comarques no tenen el Pla Alfa activat. La resta de Catalunya, es manté amb el nivell 1.

Què comporta l’activació del nivell 2 del Pla Alfa?

L’activació del nivell 2 del Pla Alfa comporta limitacions a l’entorn natural, com vigilància exclusiva d’incendis forestals, contorl de columnes de fum en terrenys forestals i no forestals a menys de 500 metres de zones forestals i també:

  • Identificació de l’autor del foc.
  • S’ha de fer apagar, excepte les autoritzacions excepcionals.
  • Control de llocs predeterminats d’especial risc.
  • Control de circulació de vehicles per zones forestals predeterminades.
  • Posada en servei de punts de guaita estratègics i predeterminats.
  • Control d’abocadors predeterminats.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT