ADF Alt Maresme

Notícies

Protecció Civil activa l’alerta del Pla INUNCAT per la previsió d’intenses pluges aquesta tarda

El Temps

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu pluges intenses generalitzades de més de 20 l/m2 en 30 minuts a partir del migdia i fins al vespre. Les precipitacions més intenses podran afectar localment tot Catalunya excepte les comarques de l’Alt Pirineu i Aran i les Terres de l’Ebre. Des de Protecció Civil demana extremar les precaucions i evitar apropar-se, tant a peu o amb cotxe, a les zones inundables i limitar al màxim la mobilitat mentre duri l’episodi.

Nou episodi de pluges. Tot i que els mapes no es posen d’acord, aquest cop el litoral podria veure com es rega el territori. Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses gairebé generalitzades aquesta tarda.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu pluges intenses, que podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts a tot Catalunya excepte les comarques de l’Alt Pirineu i Aran i les Terres de l’Ebre a partir del migdia i fins al vespre. Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i localment de pedra i de fortes ratxes de vent.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no travessar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.

Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges.

Davant d’aquesta situació es volen recordar les següents recomanacions:

– Fer seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació.

– Si heu d’agafar el cotxe, prèviament cal informar-se de l’estat de la xarxa viària.

– En cas de conducció, cal fer-ho amb suavitat, no frenar bruscament i reduir la velocitat, per evitar que el vehicle rellisqui. També convé augmentar la distància de seguretat, perquè es necessita més espai per frenar, i no avançar a la resta de vehicles.

– Recordar, a més, que l’asfalt pot relliscar des de les primeres gotes de pluja.

– Evitar circular o apropar-se tan amb vehicles com a peu, en llocs on pugui haver acumulació d’aigua, així com rieres i torrents davant la possibilitat de crescuda sobtada del nivell de l’aigua

Per a qualsevol emergència s’ha de trucar al telèfon d’emergències 112.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT