ADF Alt Maresme

Notícies

El Maresme en alerta groga per temporal de vent

El Temps

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’alerta el Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que es preveuen a partir d’aquesta propera matinada.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a partir de les primeres hores de la nit s’inicia un episodi de forts vents de component nord-oest que començarà afectant a les comarques del Pirineu i a primeres hores del matí també afectarà a les comarques del litoral i prelitoral central, estenent-se a la tarda a les comarques de ponent, sud i depressió central. Les ratxes de vent poden superar els 72 km/h.

Aquest episodi de forts vents està associat a una baixada important de les temperatures i a precipitació en forma de neu. En aquest sentit, Protecció Civil demana extrema la precaució en les sortides a la muntanya i anar ben equipats ja que les condicions meteorològiques poden canviar de manera sobtada.

Tanmateix, Protecció Civil de la Generalitat demana precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals.

També es recomana fixar bé o retirar els objectes que estiguin a balcons i terrasses i puguin ser desplaçats pel vent. Així mateix, cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs mentre duri l’episodi de vent.

Trobareu més consells al web interior.gencat.cat/ventades

Es recomana estar atents a l’evolució meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT