ADF Alt Maresme

Notícies

La borrasca Alex portarà pluja, vent i fred

El Temps

Canvi de temps al llarg d’aquest divendres. La gran borrasca Alex (així la va batejar Météo France) escombrarà el país i farà que tinguem una tarda-vespre moguda. De fet, a partir del migdia s’esperen que les precipitacions siguin abundants arreu. Unes pluges que vindran acompanyes de fort vent que també farà alterar la situació marítima, amb onades de fins a 2’5 metres.

Amb aquestes previsions, Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que preveu per avui el Servei Meteorològic de Catalunya a tot Catalunya. També s’ha activat el pla PROCICAT per fort onatge a tot el litoral català. A la costa del Maresme, les onades poden arribar als 2’5 metres.

Aquesta tarda, es demana extremar les precaucions en els desplaçaments a la feina i als centres escolars. Si es fa una activitat a l’exterior o a la muntanya, cal tenir molta prudència per la possible caiguda de branques, arbres i elements estructurals.

Alex, la primera gran borrasca de la tardor

La primera gran borrasca de la tardor, Alex (batejada així per Météo France) no afectarà de ple Catalunya (però si a França), sinó que a nosaltres ens afectarà el sistema frontal associat a la pertorbació. Al matí ha estat tapat i sense precipitacions al Maresme, però a partir de la tarda, una línia de pluges escombrarà Catalunya. Una vegada arribi la pluja, les temperatures baixaran clarament.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos en aquest sentit arreu del país, per fort vent, intensitat de pluja i acumulació d’aigua, així com també per l’estat de la mar a la façana litoral.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT