ADF Alt Maresme

Notícies

El Maresme quedarà lliure de les estrictes restriccions per risc extrem d’incendi a partir de dimarts

El Temps
Membres de l'ADF vigilant els boscos

Tot i que no s’esperen pluges generalitzades a curt termini, si que estem a les acaballes de la tercera onada de calor d’aquest any i la Generalitat ha decidit aixecar les restriccions vigents per risc d’incendi a la majoria de municipis i espais afectats a partir d’aquesta mitjanit. Només es mantindran a 30 municipis de l’Empordà, on continuarà vigent el pla Alfa 3, i en 3 espais naturals: el cap de Creus, l’Albera i el Montgrí. 

Segons les previsions meteorològiques del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) avui serà l’últim dia de l’onada de calor. A partir de demà dimarts, es preveu que es normalitzin les temperatures i es recuperin les humitats relatives, tot i que les temperatures mínimes seran més elevades al litoral. També s’espera un canvi de temps que ens podria portar precipitacions aquesta setmana.

Tot i que les millora en les previsions, cal seguir amatents i extremar les precaucions perquè la vegetació ha quedat molt malmesa d’aquests tres episodis extensos de temperatures extremes i baixes humitats.

Davant d’aquesta millora generalitzada, el Comitè Tècnic amb el vistiplau del Consell Assessor del Pla INFOCAT, s’ha acordat no prorrogar les mesures restrictives vinculades al risc d’incendis que estan vigents des del passar divendres 22 i fins a les 23:59 hores d’avui dilluns. Es mantindran, però, les mesures de prevenció i restricció pròpies del Pla Alfa en funció de la situació de cada municipi.

El Pla Alfa 3 es manté a 30 municipis de l’Empordà

D’acord amb el perill d’incendi forestal previst per demà, el cos d’Agents Rurals manté el nivell 3 del Pla Alfa a trenta municipis de l’Alt Empordà i el Baix Empordà i continuen les restriccions d’accés als espais naturals del Cap de Creus, l’Albera i el Montgrí per l’entrada de tramuntana.

Concretament, es manté el nivell màxim del Pla Alfa a 28 municipis de l’Alt Empordà: Agullana, Avinyonet de Puigventós, Biure, Boadella i les Escaules, Cadaqués, Cantallops, Capmany, Colera ,Darnius, el Port de la Selva, Espolla, Garriguella, la Jonquera, la Selva de Mar, la Vajol, Llançà, Llers, Masarac, Mollet de Peralada, Palau-saverdera, Pau, Pont de Molins, Portbou, Rabós, Roses, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle; i 2 municipis del Baix Empordà: Torroella de Montgrí i Ullà.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT