ADF Alt Maresme

Notícies

El Maresme afegeix Dosrius a la llista de municipis amb el nivell 3 del pla Alfa, activat fins el dimarts a les 00h

Onada de calor
Membres del PVI i ADF Alt Maresme fent tasqueses de vigilància

Aquest cap de setmana s’agreuja, si és que havia millorat una mica, el risc d’incendi. Aquest dijous, la Generalitat ha anunciat que prorroga l’activació del pla Alfa en nivell 3 i suma 82 municipis als 275 que ja estaven en risc extrem, de manera que el total de poblacions amb restriccions s’eleva a 357.

Si els municipis afectats s’amplien, també ho fan les comarques. Passen de 20 a 27 i s’afegeixen dos espais naturals més, la serra del Montsant i Montmell-Marmellar, als 9 que ja estaven tancats per a gairebé tota mena d’activitats.

Així doncs, les comarques amb municipis que entren a la llista són: Alt Camp, Conca de Barbera, Garrigues, Priorat, Ribera d’Ebre, Selva i Urgell.

Al Maresme, s’afegeix Dosrius a la llista de municipis amb el pla Alfa 3, és a dir ara n’hi ha 11: Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Dosrius, Mataró, Òrrius, Premià de Dalt, Teià, Tiana i Vilassar de Dalt.

Cal recordar que el parc de la Serralada Litoral és un dels espais naturals que hi ha restriccions a causa de l’extrem risc d’incendi forestal.

Aquesta pròrroga de mesures estarà vigent fins a la mitjanit del dilluns 25 al dimarts 26 de juliol. Dilluns, està previst que es revisin i actualitzin aquestes mesures.

Es prorroguen aquestes mesures:

1. L’accés tancat a 9 massissos: el Mongrí, el Cap de Creus, l’Albera, les Gaverres, el Montsec d’Ares, el Montsec de Rúbies, la Baronia de Rialb, Montserrat i Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Aquesta limitació no serà d’aplicació als residents ni a les activitats que per la seva naturalesa resultin inajornables.

2. La restricció de les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives i equivalents, a l’entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta.

3. La suspensió de l’activitat agrícola que comporti ús de maquinària en la franja horària entre les 12 i les 18 hores, excepte pel que respecta a la recollida de fruita (inclosos productes hortícoles), la sega de l’alfals i altres herbàcies que es cullen en verd, llaurar els camps de rostoll que resten excloses d’aquesta restricció i el conreu de l’arròs.

4. La suspensió de les obres i intervencions a la xarxa interurbana de carreteres de Catalunya i als seus vorals, inclosa la sega de les cunetes, excepte aquelles que autoritzi expressament el Servei Català de Trànsit.

5. La restricció de l’ús de bufadors, serres radials i similars a menys de 500 metres de zona forestal i a menys de 50 metres de terrenys agrícoles. En el cas que motius de força major requereixin la utilització d’aquestes eines dins de la Generalitat de Catalunya Departament d’Interior 2 zona de restricció, caldrà comunicar prèviament els treballs a la sala central dels agents rurals (935617000) per si és necessari establir mesures de seguretat especifiques.

6. La limitació de la circulació del transport dins del bosc dels productes forestals en horari entre les 12 hores i les 19 hores.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT