ADF Alt Maresme

Notícies

Les restriccions per risc d’incendi es prorroguen fins divendres

Incendis

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena ha anunciat que les restriccions que es van decretar el passat dijous per la sequera i l’elevat risc d’incendi, es prorroguen fins divendres a les 00.00 hores.

El passat dijous, es va drecretar el tancament de 9 massissos i en cinc parcs més hi ha restriccions. Avui, el conseller d’Interior ha anunciat que aquestes restriccions s’allarguen, com a mínim, fins divendres. Està prohibit circular-hi amb vehicles, ja siguin amb motor o sense, fins aquest dimarts. Tampoc s’hi poden fer activitats de lleure ni esportives.

Desmantellada una festa il·legal al Maresme

En aquest sentit, els Mossos i les policies locals de Premià de Dalt i de Teià, han desmantellat una festa a la muntanya amb 25 persones al Parc de la Serralada Litoral, afectat per les restriccions decretades als espais naturals en plena onada de calor. La festa que tenia lloc al turó d’en Baldiri s’ha desmantellat amb l’ajuda dels Agents Rurals i de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF). Segons l’Ajuntament de Premià s’hi han trobat un generador de benzina, deu vehicles i una foguera malgrat el risc extrem d’incendi.

Es prorroguen aquestes mesures:

1. L’accés tancat a 9 massissos: el Mongrí, el Cap de Creus, l’Albera, les Gaverres, el Montsec d’Ares, el Montsec de Rúbies, la Baronia de Rialb, Montserrat i Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Aquesta limitació no serà d’aplicació als residents ni a les activitats que per la seva naturalesa resultin inajornables.

2. La restricció de les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives i equivalents, a l’entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta.

3. La suspensió de l’activitat agrícola que comporti ús de maquinària en la franja horària entre les 12 i les 18 hores, excepte pel que respecta a la recollida de fruita (inclosos productes hortícoles), la sega de l’alfals i altres herbàcies que es cullen en verd, llaurar els camps de rostoll que resten excloses d’aquesta restricció i el conreu de l’arròs.

4. La suspensió de les obres i intervencions a la xarxa interurbana de carreteres de Catalunya i als seus vorals, inclosa la sega de les cunetes, excepte aquelles que autoritzi expressament el Servei Català de Trànsit.

5. La restricció de l’ús de bufadors, serres radials i similars a menys de 500 metres de zona forestal i a menys de 50 metres de terrenys agrícoles. En el cas que motius de força major requereixin la utilització d’aquestes eines dins de la Generalitat de Catalunya Departament d’Interior 2 zona de restricció, caldrà comunicar prèviament els treballs a la sala central dels agents rurals (935617000) per si és necessari establir mesures de seguretat especifiques.

6. La limitació de la circulació del transport dins del bosc dels productes forestals en horari entre les 12 hores i les 19 hores.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT