ADF Alt Maresme

Notícies

Maig sense precedents: el mes més càlid de la història

El Temps
El mes de maig ha passat a la història per ser el més càlid mai registrat (Foto: SMC)

El mes de maig ha passat a la història per ser el més càlid, amb una calor sense precedents. De fet, segons l’informe mensual del Servei Meteorològic de Catalunya qualifica el maig de molt càlid a bona part de Catalunya, amb temperatures de fins a 4 graus per sobre del normal en punts dels Prepirineus i en sector elevats del prelitoral i del litoral. El maig del 2022 ha superat precedents recents del 2015, 2019 o 2020.

Les altes temperatures viscudes durant el mes de maig van ser provocades per la calorada més insòlita viscuda en un mes de maig, amb valors excepcionals.

Tothom recordarà el cap de setmana del 21 i 22 de maig, quan Catalunya va viure una calorada històrica, amb registres habituals de la canícula d’estiu. Aquell cap de setmana, 90 de les 152 estacions de la xarxa d’estacions meteorològiques automàtiques (XEMA) amb més de 10 anys de dades van assolir el rècord de temperatura màxima.

El Maresme trenca dos rècords de calor

Dues estacions de la XEMA, amb més de 25 anys de dades, ubicades a Dosrius i Cabrils, van superar el seu rècord de calor en un mes de maig.

L’estació meteorològica de Dosrius, que està situada al Parc Natural del Montnegre i el Corredor, va començar a registrar dades el 9 d’agost de 1996. Aquest diumenge, es va superar l’anterior rècord de calor, registrat el 14 de maig de 2015 quan el termòmetre va assolir els 30.6ºC. Ahir, la temperatura va ser 3 graus superiors, arribant als 33.6ºC.

A Cabrils, la seva estació està operativa des del 27 de novembre de 1995. La població no registrava una temperatura tant elevada des del 24 de maig de 2007, quan el termòmetre va arribar a marcar 31.4ºC. Aquesta calorada ha fet que la temperatura pugès una dècima més, fins als 31.5ºC, superant així l’anterior registre.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT