ADF Alt Maresme

Notícies

Dosrius i Cabrils superen el seu rècord de calor en un mes de maig

El Temps
Dosrius i Cabrils han superat els seus rècords de calor en un mes de maig (Foto: SMC)

S’acaba l’epidosi de calor inusual d’aquest cap de setmana, que ha batut rècords aquest diumenge 22 de maig. Una data que ja ha passat a la història per les altes temperatures que hem viscut. Tot i que no s’ha parlat en cap moment d’onada de calor perquè no ha durat més de tres dies, ha estat una calorada històrica en una època que no és gens habitual.

Dues estacions de la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) gestionades pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ubicades a Dosrius i Cabrils, han superat el seu rècord de calor en un mes de maig des de que tenen dades fa més de 25 anys.

Dosrius registra la temperatura més alta en un mes de maig des del 2015

L’estació meteorològica de Dosrius, que està situada al Parc Natural del Montnegre i el Corredor, va començar a registrar dades el 9 d’agost de 1996. Aquest diumenge, es va superar l’anterior rècord de calor, registrat el 14 de maig de 2015 quan el termòmetre va assolir els 30.6ºC. Ahir, la temperatura va ser 3 graus superiors, arribant als 33.6ºC.

Cabrils supera el seu rècord d’un mes de maig des del 2007

L’altre municipi maresmenc que ha batut el seu rècord ha estat Cabrils. La seva estació està operativa des del 27 de novembre de 1995. La població no registrava una temperatura tant elevada des del 24 de maig de 2007, quan el termòmetre va arribar a marcar 31.4ºC. Aquesta calorada ha fet que la temperatura pugès una dècima més, fins als 31.5ºC, superant així l’anterior registre.

Al conjunt de Catalunya, es van batre rècords en 73 de les 152 estacions gestionades pel SMC.

Una situació que, en un context d’emergència climàtica provocada per l’escalfament global, amenaça de repetir-se amb més freqüència.

Aquesta setmana, temperatures per sota de la mitjana

Si aquest passat cap de setmana hem tingut temperatures de fins a 10ºC per damunt del que seria habitual, a partir de demà les temperatures cauran entre 4 i 8ºC i tindrem valors per sota de la mitjana.

Això es deu a una bossa d’aire fred en alçada que se situarà al damunt de Catalunya. Per tant, la combinació de l’arribada d’aire fred sumat a la calor que hem tingut aquests dies, provocarà el creixement de núvol convectius que deixaran ruixats i tempestes, localment abundants.

Caldrà estar atents, doncs, a la previsió del temps durant les properes hores i com poden afectar les precipitacions i tempestes a la nostra comarca.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT