ADF Alt Maresme

Notícies

Protecció Civil activa en fase d’alerta el Pla NEUCAT

El Temps

A partir d’aquest vespre-nit, Catalunya viurà un canvi de temps que pot portar neu a cotes baixes. Davant aquesta previsió, Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’Alerta el Pla Especial d’Emergències per Nevades a Catalunya (NEUCAT).

Des del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), informen d’un episodi de nevades a cotes mitges que podran deixar alguna enfarinada a cotes baixes del litoral i prelitoral central.

Segons l’SMC, es preveu que avui a partir de les set de la tarda i fins demà al matí comenci un episodi de nevades que podrien arribar a cota zero al litora i prelitoral central.

Així doncs, quan es produeixi l’entrada de fred es preveu que es puguin donar alguns ruixats en forma de neu al litoral i prelitoral central, des del Maresme fins al Tarragonès. Amb tot, les precipitacions s’esperen en forma de ruixats, tot i que caldrà estar atents a alguna possible enfarinada en aquesta zona a cota zero, a nivell de mar, i gruixos de 2 a 5 cm de neu per damunt dels 400 metres.

Demà dilluns al matí es donaria per finalitzat aquest primer episodi de nevades i per la tarda s’espera l’entrada d’un segon episodi de precipitacions en forma de neu, que començarà per l’Empordà i durant la nit s’estendrà al quadrant nord. En aquest segon episodi de dimarts la cota de neu estaria al voltant dels 200m, però en general els gruixos de neu seran de fins a 2cm allà on la neu agafi.

Protecció Civil de la Generalitat recomana evitar els desplaçaments en aquelles zones afectades per les nevades. En cas que hagueu de sortir consulteu l’estat de les vies i la seva afectació a la web del Servei Català del Trànsit SCT a l’informació del trànsit, i busqueu rutes segures no afectades per la nevada.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT