ADF Alt Maresme

Notícies

S’acaba a la calor extrema i arriben les pluges

El Temps
Mapa model ECMWF d'anomalia de temperatura a 850 hPa (Foto: betevé)

Punt i final a la calorada que ha deixat registres de temperatures mínimes de més de 27ºC a molts sectors de Catalunya i màximes per damunt dels 35ºC. Ha arribat vent de component nord amb una massa d’aire més freda, que farà que al llarg d’aquesta setmana, la temperatura es normalitzi. Farà calor, però la que toca per l’època, molt lluny dels registres dels últims dies. També s’esperen ruixats de cara a dimecres a el país.

Tot i que encara queden un parell de nits de calor i xafogor, no seran tant difícils de passar com les darreres jornades. A partir de dimecres, l’arribada d’un embossament d’aire fred en alçada farà baixar la temperatura mínima. Així doncs, deixarem les nits tropicals i tòrrides i en alguns punts del territori, les temperatures podrien baixar per sota dels 20ºC.

Segons les últimes actualitzacions de les prediccions, els dies més frescos serien dijos i divendres.

Dimecres, el dia més complicat de la setmana

Molt probablement, dimecres serà el dia més complicat de la setmana, juntament amb dijous, perquè és quan la part més activa de la pertorbació passarà per la vertical de Catalunya. S’esperen tempestes localment fortes i amb registres abundants. No es descarta algun aiguat.

L’estiu encara no s’ha acabat

Malgrat que la calor es normalitza aquesta setmana, encara no podem donar per acabat l’estiu. Tot i que ja hem passat el pic de la canícula, no seria la primera veegada que hi ha calor intensa a finals de mes o principis de setembre. Ara bé, com més ens acostem a l’inici de la tardor, menys probables són les calorades que hem patit darrerement.

Segons les previsions a mitjà i llarg termini, mostren la possibilitat que als darrers dies del mes i primers de setembre, podria tornar a fer més calor del normal. L’anomalia, segons el model europeu, seria d’1 a 3 graus per damunt de la mitjana.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT