ADF Alt Maresme

Notícies

Situació paradoxa: activades les alertes per onada de fred i per alt risc d’incendi

El Temps
Activats els avisos per onada de fred i incendis forestals

Protecció Civil a activat el PROCICAT en fase d’alerta per les baixes temperatures a tot Catalunya, excepte l’extrem sud. Malgrat aquest avís per onada de fred, el Cos d’Agents Rurals manté activat els nivells 1 i 2 del Pla Alfa per l’elevat risc d’incendi que hi ha als boscos. Tots aquests avisos es mantindran actius aquest dilluns.

Situació paradoxa de cara a aquest dilluns: activada l’alerta per onada de fred i per alt risc d’incendi forestal.

En ple mes de gener, és normal tenir avisos per baixes temperatures, doncs estem a l’hivern. El que no és tan habitual, és tenir activat el Pla Alfa amb els nivells 1 i 2 activats al mes de gener.

Avís per onada de fred

Protecció Civil de la Generalitat manté activada l’alerta del pla PROCICAT per onada de fred en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya.

Demà, a primera hora del matí, tindrem temperatures sota zero en una gran part de Catalunya i amb més glaçades a tocar de la costa o a la mateixa línia del litoral.

De fet, al Maresme i totes les comarques de Barcelona i interior de Girona tenen activat l’alerta vermella per les baixes temperatures.

Alerta per incendis forestals

Mentre tenim avisos per baixes temperatures, els boscos continuen molt secs i es manté el risc d’incendi. Tot i ser a l’hivern, l’extrema sequera obliga als Agents Rurals a mantenir activat el nivell 1 del Pla Alfa al Maresme i a gran part de Catalunya i, fins i tot, el nivell 2 en algunes comarques.

Recordem que l’activació del nivell 1 del Pla Alfa comporta una vigilància prioritària d’incendis forestals, control de columnes de fum en terrenys forestals i en terrenys no forestals a menys de 500 metres de zones forestals, la identificació de l’autor del foc, entre d’altres mesures.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT