ADF Alt Maresme

Notícies

Activat en fase d’alerta el Pla VENTCAT davant l’episodi de fort vent que es preveu per avui i demà

El Temps
Cal extremar les precaucions durant les activitats al medi natural

Bufarà vent molt fort amb ratxes superiors a 70 km/h en la zona metropolitana de Barcelona, a comarques i poblacions on no és habitual aquesta situació, per la qual cosa cal extremar les precaucions.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’alerta el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT arran de la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya que indica que demà dilluns s’inicia un episodi de vents amb ratxes fortes i que s’intensificarà de cara a dimarts i que afectarà la major part de territori de Catalunya.

Gran part de Catalunya es veurà afectada per aquest episodi de fort vent, però les comarques on es preveu que el vent bufi amb més intensitat demà son el Barcelonès, el Vallès Occidental, Moianès, Bages, Baix Llobregat, Garraf, Alt Penedès, Anoia i Baix Penedès. Quan es preveu el més amb més intensitat és a partir del migdia, perdent força amb el pas de les hores per reprendre vigor dimarts.

Bufarà vent molt fort amb ratxes superiors a 70 km/h en la zona metropolitana de Barcelona, a comarques i poblacions on no és habitual aquesta situació, per la qual cosa cal extremar les precaucions i seguir els consells preventius que podeu trobar a l’enllaç http://interior.gencat.cat/ventades.

Abans que s’iniciï l’episodi, cal retirar tots aquells objectes que siguin susceptibles de caure a la via pública des de balcons, terrasses, terrats, i altres elements elevats, així com assegurar aquells que no es puguin retirar. Convé especialment retirar aquelles decoracions nadalenques que encara no s’hagin retirat d’aquests llocs.

Un cop s’iniciï l’episodi, cal evitar situar-se en punts que poden dur un risc associat, com zones arbrades, pel perill que caigui una branca, al costat o recer de murs que no siguin estables i apartats de qualsevol element inestable o que pugui caure per la força del vent. També cal ser molt prudent en la conducció i seguir els consells del Servei Català de Trànsit.

Es demana extremar les precaucions en les activitats a l’exterior, especialment en zones de muntanya o més exposades. Si les condicions no són adequades renuncieu a l’activitat.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT