ADF Alt Maresme

Notícies

L’any 2022 a l’ADF Alt Maresme, en xifres

General

Un cop tancat l’any 2022, toca fer un resum de tot el que ha donat de si a la nostra ADF. Un any que hem realitzat gairebé un centenar de serveis de tot tipus, des d’actuacions en incendis forestals, a serveis preventius i activitats lúdiques. També hem estrenat pàgina web, gràcies a l’empresa calellenca Enric Gómez Studio.

L’any 2022 ha estat tranquil a la zona de la nostra ADF, és a dir, que als municipis de Calella, Pineda, Santa Susanna, Malgrat i Palafolls no hi ha hagut cap servei greu, més enllà d’alguns ensurts.

9 actuacions per incendis forestals

Els cossos de prevenció i extinció d’incendis forestals iniciàvem la Campanya Forestal amb molta preocupació, ja que al maig vam tenir les primeres temperatures extremes de l’any, amb unes temperatures entre 10 i 15 graus per sobre de l’habitual.

El pimer ensurt ens va arribar el dia 2 de juny, on un incendi va afectar a 5.500 m² de canyes a Calella.

Durant els mesos de juny i juliol es van produir fins a 7 incendis forestals al voral de la carretera BV-5122 i també a l’interior de la urbanització de Niàgara Park, a Tordera. Ja en els primers focs, es van trobar indicis que podien ser provocats i la Policia Local de Tordera va obrir una investigació policial per identificar l’autor o autors dels incendis.

L’operació policial, que va durar setmanes, i va comptar amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, va acabar amb la detenció del presumpte piròman.

També vam actuar en un foc provocat per un llamp que va cremar 1000 m² a l’Ermita de Gràcia. Els Bombers van rebre l’avís a les 18:07h d’un foc de matolls causat per un llamp, entre Pineda de Mar i Santa Susanna, a tocar de l’Ermita de la Mare de Déu de Gràcia.

Fins al lloc dels fets, s’hi van desplaçar 4 dotacions dels Bombers de Pineda, Malgrat i Mataró, 1 de l’ADF Alt Maresme, 1 d’Agents Rurals, 1 del PVI, Policies Locals de Pineda i Santa Susanna, Mossos d’Esquadra i Protecció Civil de Pineda.

A les 20:21h es va donar l’incendi per extingit.

12 Serveis Preventius

Durant el 2022 hem realitzat una dotzena de Serveis Preventius, principalment als correfocs dels nostres municipis, als castells de focs artificials i a fogueres de la revetlla de Sant Joan.

Més de 2.930 hores de voluntariat

Durant el passat any els nostres voluntaris i voluntàries van dedicar més de 2.930 hores a la nostra entitat. Des de fer prevenció i vigilància d’incendis forestals, realitzant jornades de formació o a tasques d’extinció d’incendis forestals, entre d’altres tasques.

Per municipis, Santa Susanna és la població amb més hores de voluntariat, amb un 27’3% de les hores dedicades (cal tenir en compte que tenim la nostra seu a Santa Susanna); seguit de Calella (19’7%) i Pineda (15’2%). Després trobem Malgrat (13’6%) i Palafolls (10’6%).

Fora dels nostres municipis, destaca Tordera amb un 7’6% del total de les hores. El 6’1% restant s’han fet entre Cabrera (formació) i Sant Cebrià de Vallalta (pràctiques conjuntes).

2.370 seguidors a les Xarxes Socials

L’ADF Alt Maresme a apostat fortament per a les Xarxes Socials. En un món digitalitzat, és molt important estar present a les màximes xarxes socials per tal de donar visibilitat a la nostra tasca.

És per això, que des del 2020, hem multiplicat per 3 els seguidors que teníem, fins a arribar als 2.370 que tenim actualment al global de les 3 principals xxss.

També és cert, que hi ha xxss què van a la baixa, com és Facebook. És per això que no actualitzem tant sovint la nostra pàgina de Facebook, (possiblement s’elimini properament) i ens centrem a les xxss que si que van a l’alça i on la gent, sobretot els més joves, estan més actius, com Instagram (784 seguidors) i Twitter (1.047 seguidors).

Aquest 2022 també hem obert el nostre canal de Telegram, una eina semblant al WhatsApp que permet rebre les últimes notícies de l’ADF al telèfon mòbil.

Nova pàgina web

El 22 d’abril, quan va entrar en funcionament la nova pàgina web, ha estat dissenyada per l’empresa calellenca Enric Gómez Web Design Studio. El lloc web ha rebut 3.651 visualitzacions i 1.103 usuaris únics.

Les notícies publicades ha rebut un total de 1.592 visualitzacions, amb un temps de mitjana de 2’53”

La nova pàgina web, molt més moderna, visual, dinàmica i senzilla és la plataforma de l’ADF Alt Maresme on es pot consultar tota la informació relacionada amb l’ADF: qui som, què fem, quins són els nostres objectius, etc.

També es poden llegir notícies relacionades amb el clima, el medi natural o altres informacions que poden ser d’interès per als usuaris de la web. Aquesta pàgina web és una aposta per apropar l’entitat als més joves i resoldre qualsevol dubte que se’ls pugui generar.

També pretén ser l’accés a nous voluntaris i voluntàries.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT