ADF Alt Maresme

Notícies

Una forta tempesta provoca greus inundacions al Maresme

El Temps
Els Bombers han hagut de rescatar un home per la força del seu vehicle (Foto: Bombers)

Vespre molt complicat al Maresme. Una forta tempesta ha afectat la comarca, provocant greus inundacions en municipis com Mataró, on han caigut 90 litres per metre quadrat. Calella, Pineda o Santa Susanna també han resultat afectats.

Aquest vespre una forta tempesta ha afectat al Maresme, provocant greus inundacions a diversos municipis. A la capital maresmenca, Mataró, han caigut 90 litres per metre quadrat en una hora a la zona del port, on fins i tot s’ha enfonsat un vaixell.

També a Mataró, els Bombers de la Generalitat han rescatat un home de 63 anys en estat greu, que estava dins d’un cotxe que ha quedat atrapat en un pas subterrani de l’N-II a causa de l’acumulació d’aigua. L’home es resistia a abandonar el seu vehicle. Bombers, Policia Local i Mossos l’han tret lligat d’una mà, per la finestreta, quan el cotxe ja s’enfonsava.

Precisament ha estat un bomber fora de servei qui ha vist que hi havia una persona dins dels vehicle inundat al pas, conegut popularment com el Cargol.

L’home ha estat trasalladat pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’Hospital de Mataró.

167 trucades al telèfon d’emergències 112 des del Maresme

El telèfons d’emergències 112 ha registrat fins a 167 trucades des del Maresme relacionades amb les inundacions, la gran majoria (79) des de Mataró.

Des de Calella, un altre dels municipis afectats per les inundacions, s’han registrat 19 trucades al 112.. S’hi han registrat 65 litres per metre quadrat, amb intensitats de fins a 460 l/m² en una hora, segons ha informat el compte de Twitter @TempsCalella. A més, també ha caigut pedra de fins a 1 cm.

Segons el portal d’informació Calella Comunicació, algunes zones de Calella s’han quedat sense enllumenat públic a causa de la tempesta. Diversos carrers cèntrics s’han convertit en autèntics rius, inundant establiments comercials i baixos.

Protecció Civil també ha informat que en una escola de la ciutat els alumnes no podien sortir a causa de la gran acumulació d’aigua que hi havia al carrer.

A Pineda, s’han registrat 70 l/m², provocant també inundacions de carrers, baixos i garatges.

L’N-II també ha estat tallada a Santa Susanna a l’alçada del supermercat Carrefour, a causa de la gran acumulació d’aigua a la carretera. Els Bombers han estat treballant per treure tota l’aigua de la calçada per poder restablir la circulació el més aviat possible.

dSegons expliquen els serveis d’emergècies, l’home es resistia a abandonar el vehicle i finalment, bombers i efectius policials l’han tret lligat d’una mà, per la finestreta, quan el cotxe ja s’enfonsava.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT