ADF Alt Maresme

Notícies

Arriba l’horari d’estiu: a les 02h seran les 03h

General

Últim cap de setmana del mes de març i com és habitual, amb ell arriba l’horari d’estiu i a les 02 de la matinada haurem d’avançar els rellotges una hora i passaran a ser les 03h. Perdem, per tant, una hora de son, però guanyem una hora de sol a les tardes.

Un cop mes hem de canviar l’hora dels rellotges. Aquesta propera matinada deixarem enrere l’horari d’hivern i entrarem al d’estiu. És segurament el canvi d’hora que més il·lusió fa, ja que suposarà guanyar molta llum solar a les tardes.

Mentre experts i institucions segueixen debatent si s’estalvia energia aprofitant la llum natural i l’eficàcia d’estalvi, aquesta propera matinada, haurem d’avançar els rellotges una hora: a les 02h seran les 03h. Entrarem d’aquesta manera, en l’horari d’estiu.

Canvi d’hora com a mínim fins el 2026

Segons els articles 2 i 3 del Reial Decret 236/2002, el canvi d’hora es fa cada any l’últim diumenge del mes de març i el darrer d’octubre. Aquest mateix decret també estableix que el Govern espanyol ha de publicar el calendari amb les dates concretes del canvi d’hora per als proper anys. Per tant, si res no canvia, fins al 2026 aquests seran els dies en què haurem de modificar les busques dels rellotges:

Els propers canvis d’hora

Les dates en què haurem de canviar l’hora dels rellotges els propers anys seran:

Horari d’estiu (s’avancen els rellotges: a les 02h seran les 03h):

2025: diumenge 30 de març

2026: diumenge 29 de març

Horari d’hivern (s’endarrereixen els rellotges: a les 03h seran les 02h):

2024: diumenge 27 d’octubre

2025: diumenge 26 d’octubre

2026: diumenge 25 d’octubre

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT