ADF Alt Maresme

Notícies

Desballesten la torre de guaita de Calella

General
La torre de guaita de Calella ha estat retirada per evitar ensurts

Després de diversos atacs a la torre de guaita de Calella, finalment ha estat desballestada. Estava situada a la urbanització de Can Carreres, en un lloc estratègic per a la prevenció d’incendis forestals.

La torre de guaita de Calella, ja és història. Propietat de la Diputació de Barcelona, va ser cedida a l’ADF Alt Maresme per a les tasques de vigilància i prevenció d’incendis forestals durant l’estiu.

Amb l’arribada del WhatsApp i les xarxes socials, la ciutadania s’ha convertit, sense saber-ho en “vigilants” d’incendis forestals. Fa uns anys, la torre va caure en desús i els actes vandàlics s’han anat succeïnt contínuament.

Atacs continuats a la torre des del 2021

Els vidres de les finestres han estat les principals víctimes dels vàndals. Els últims atacs cap a la infraestructura de vigiliància i prevenció d’incendis van ser l’any 2021. Durant aquell any, vam patir dos atacs en pocs mesos de diferència.

La torre de guaita amb vidres trencats, el març del 2021.

El primer va ser al març. A causa de la tercera onada de la pandèmia i les restriccions sanitàries, vàrem aturar la nostra activitat per tal de protegir als nostres voluntaris. Algun individu va aprofitar aquella aturada per fer malbé els vidres de la torre.

Arran d’aquests fets, vam decidir protegir els vidres de la porta i les finestres amb planxes de fusta.

4 mesos més tard, al juliol, la torre va tornar a ser l’objectiu del vandalisme. Al no poder trencar els vidres, algú va pujar amb una pedra i va intentar entrar a l’interior de la torre picant tot el marc d’alumini de la porta, així com la mateixa porta. Tot i no haver-hi res, no van aconseguir entrar-hi.

Després d’un temps sense haver patit cap atac, el passat mes de juliol, van tornar a intentar accedir a l’interior de la torre forçant el pany, però sense èxit.

El setembre del 2023, l’últim atac

Així estava la torre, amb els darrers atacs

Els darrers esdeveniments ocorreguts, el passat mes de setembre, ens van obligar a posar-nos en contacte amb la Diputació de Barcelona, que n’era la propietària de la torre i el Parc del Montnegre i el Corredor, on estava situada, per tal de prendre una decisió. Des de la titularitat de la infraestructura, es va posar en marxa la maquinària per trobar una solució.

Aquesta setmana, des del Parc del Montnegre i el Corredor se’ns ha comunicat que la torra ja havia estat desballestada i que el turó on estava ubicada la torre, quedava net.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT