ADF Alt Maresme

Notícies

Nou acte de vandalisme a la torre de guaita

General
La torre de guaita torna a estar precintada per evitar nous actes vandàlics

Lamentem haver de comunicar que la torre de guaita que tenim ubicada a la urbanització de Can Carreres ha patit, de nou, actes vandàlics. Aquesta vegada, han trencat la porta on es guardava l’escala metàl·lica i l’han posat per poder pujar a la torre. Han tornat a forçar el pany, però no han aconseguit entrar, tot i que a dins, no hi ha res. Des de la coordinació de l’ADF, estem parlant amb la Diputació de Barcelona i la direcció del Parc del Montnegre i el Corredor, on està ubicada la torre, per tal de prendre una decisió al respecte.

Ja son masses les vegades que la torre de guaita ubicada a la urbanització de Can Carreres pateix actes vandàlics. La torre, propietat de la Diputació de Barcelona, va ser cedida a l’ADF Alt Maresme per a les tasques de vigilància i prevenció d’incendis forestals durant les campanyes d’estiu.

Amb l’arribada del WhatsApp i les xarxes socials, la ciutadania s’ha convertit, sense saber-ho en “vigilants” d’incendis forestals. Fa uns anys, la torre va caure en desús i els actes vandàlics s’han anat succeïnt contínuament.

Vidres destrossats

La torre de guaita amb vidres trencats, el març del 2021.

Els vidres de les finestres han estat les principals víctimes dels vàndals. Els últims atacs cap a la infraestructura de vigiliància i prevenció d’incendis van ser l’any 2021. De fet, durant aquell any, vam patir dos atacs en pocs mesos de diferència.

El primer, al març. A causa de la tercera onada de la pandèmia i les restriccions sanitàries, vàrem aturar la nostra activitat per tal de protegir als nostres voluntaris. Algun individu va aprofitar aquella aturada per fer malbé els vidres de la torre.

Arran d’aquests fets, vam decidir protegir els vidres de la porta i les finestres amb planxes de fusta.

4 mesos més tard, al juliol, la torre va tornar a ser l’objectiu del vandalisme. Al no poder trencar els vidres, algú va pujar amb una pedra i va intentar entrar a l’interior de la torre picant tot el marc d’alumini de la porta, així com la mateixa porta. Tot i no haver-hi res, no van aconseguir entrar-hi.

Després d’un temps sense haver patit cap atac, el passat mes de juliol, van tornar a intentar accedir a l’interior de la torre forçant el pany, però sense èxit.

Llavors vam decidir precintar la torre per tal que la gent no hi pogués accedir-hi. Un mes després, a l’agost, vam tornar a pujar per comprovar que estigués tot correcte. Res més lluny de la realitat.

Així estava la torre, amb els darrers atacs

Aquest cop, van trencar tot el precinte, van trencar el candau de l’espai on hi havia l’escala metal·lica guardada que ens permetia pujar-hi.

Ara, ens hem vist obligats a endur-nos l’escala i guardar-la nosaltres, per tal d’evitar més actes d’aquest tipus i que hi hagi un accident.

També tornat a precintar tota la infraestructura.

Reunions per prendre una decisió

Els darrers esdeveniments ocorreguts ens han obligat a posar-nos en contacte amb la Diputació de Barcelona, que és la propietària de la torre i el Parc del Montnegre i el Corredor per tal de prendre una decisió al respecte. Des de l’ADF no ens podem fer càrrec de les constants destrosses que pateix aquesta infraestructura que des de fa uns anys ja no fem servir. Fins ara, anàvem fent el manteniment, desbrossant la zona i mantenint la torre en condicions, però ara ja ens és inviable.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT