ADF Alt Maresme

Notícies

En marxa la temporada de caça major a Catalunya

Medi Ambient

El diumenge 3 de setembre va començar la temporada de caça major a Catalunya. Amb l’objectiu de prevenir riscos, la Federació Catalana de Caça ha llançat una campanya informativa amb el principal objectiu de conscienciar, tant a caçadors com a altres usuaris del medi natural, ja que durant les jornades de caça, la seguretat és una tasca de tothom.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural publica, anualment, una norma en la qual es fixen els períodes hàbils de caça a tot el territori de Cataluya i les vedes especials que s’estableixen per a cada temporada.

Aquesta norma indica les espècies que poden ser objecte de caça i aquelles que, per les seves especials condicions i estat de població, són considerades temporalment vedades i per tant la seva cacera és prohibida.

Campanya de conscienciació de la Federació Catalana de Caça

La Federaeció Catalana de Caça ha llançat una campanya informativa a l’hora de fer una batuda de caça. El principal objectiu d’aquesta campanya és conscienciar a caçadors i altres usuaris del medi natural, que la seguretat és una tasca de tothom.

Cal respectar totes les activitats que es realitzen a la muntanya, ja que si se segueixen totes les normes, podent ser compatibles i s’eviten els accidents.

En aquest sentit, el Cos d’Agents Rurals també ha llançat una sèrie de recomanacions als caçadors, com dur la documentació i senyalitzar la batuda correctament i de forma visible:

Els usuaris que vagin per la muntanya i es trobin una senyalització de batuda, han de respectar la senyalització i extremar les precaucions.

En cas d’accident, cal trucar immediatament al telèfon d’emergències 112.

Consulta els dies hàbils de caça major d’aquesta temporada.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT