ADF Alt Maresme

Notícies

Interior ajorna la modificació del Pla INFOCAT fins la tardor

General

Les queixes de les ADF i els Agents Rurals en contra de la modificació del Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT) ha provocat que el Departament d’Interior ajorni les modificacions almenys fins a la tardor. L’anunci de la reforma del Pla INFOCAT preveia limitar el paper dels Agents Rurals i ADF en cas d’incendi.

Quan falta una setmana per a l’inici de la campanya d’incendis, el Departament d’Interior ha decidit ajornar les modificacions del Pla INFOCAT almenys fins a la tardor i mantenir l’accés d’ADF i Agents Rurals al foc des del primer moment, com a mínim fins d’aquí uns mesos.

La manifestació, en peu

Arran de l’anunci de la reforma del Pla INFOCAT per part del Departament d’Interior que limitaria el paper dels Agents Rurals i ADF en cas d’incendi, va provocar les queixes dels cossos d’emergència ja que la modificació s’havia realtizat sense consens i limitava les nostres funcions.

En aquest sentit, i per mostrar el descontentament, s’ha convocat una manifestació pel dimarts 13 de juny davant del Parlament de Catalunya, que malgrat l’ajornament de la reforma de l’INFOCAT, es manté en peu.

Aquest dijous al migdia, la junta executiva del Secretariat de Federacions d’ADF de Catalunya (SFADF), ens coordinador de les ADF, es reunirà per valorar l’ajornament de les modificacions del Pla INFOCAT i decidir si s’aturen les protestes previstes o bé es mantenen en peu.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT