ADF Alt Maresme

Notícies

Les ADF diem prou!

General

Les ADF de tot Catalunya diem prou. Prou al menyspreu per part de la Generalitat i prou a anys d’incompliments per part de l’antic Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i ara per part del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i també del Departament d’Interior.

Son molts anys els que les ADF portem:

  • Sense disposar d’un marc normatiu propi, que reclamem des del 1986.
  • Sense un reconeixement clar de les funcions de les ADF.
  • Amb dificultats constants en el nostre dia a dia, per part d’aquest departament.

A més, ara, ens trobem a les portes d’una campanya d’incendis forestals complicada i hem tingut coneixement que el Govern pretén impulsar una modificació del Pla Especial d’Incendis Forestals (INFOCAT) que s’ha dut a terme de manera poc transparent i en la qual no es reconeix la feina de les ADF.

És per això que davant d’aquest menyspreu que estem patint les ADF durant tots aquests anys, el Secretariat de Federacions d’ADF (SFADF) d’arreu de Catalunya s’ha reunit amb diversos reperesentants de tot el territori amb una representació del 77% de les ADF associades al SFADF on s’ha acordat, amb el 92% dels vots a favor de reclamar un marc propi de les ADF, que s’aturi la modificació del pla INFOCAT i que les ADF passin de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi (Agricultura) a la Direcció General d’Agents Rurals (Interior).

Amb la modificació del Pla INFOCAT, es limiten molt les funcions en la primera intervenció i deixen de banda a més de 4.000 voluntaris actius que han realitzen el 32% de les primeres intervencions.

Per tal d’evitar aquesta modificació, ADFs i Agents Rurals em convocat una concentració davant el Parlament de Catalunya el proper dimarts 13 de juny a les 12h.

Les ADF demanem al Govern de la Generalitat el reconeixement de les ADF, una societat civil organitzada i formada que exerceix un paper fonament en la protecció del territori, executant tasques de prevenció, vigilància, primera intervenció i suport a l’extinció d’incendis forestals.

Catalunya és un país amb una gran tradició de voluntariat en diversos àmbits, i és vital reconèixer la tasca dels més de 9.000 voluntaris i voluntàries actius i de reserva que conformen les ADF.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT