ADF Alt Maresme

Notícies

La caiguda de la teulada de l’ermita de Sant Rafel de Pineda amenaça amb l’ensorrament de tot el temple

General
Imatges de l’Ermita de Sant Rafel, després de l’ensorrament (Fotos: Anna Ortega)

La teulada de l’ermita de Sant Rafel de Pineda, s’ha ensorrat. L’edifici religiós del 1908 i de titularitat municipal feia dècades que estava en estat de degradació a causa de l’abandonament, amb moltes pintades per les parets i l’entrada principal. Situada a la falda del turó de Montpalau, la petita ermita és a punt d’ensorrar-se completament. Així doncs, és molt perillós accedir a la zona.

L’ADF Alt Maresme vam col·laborar amb les darreres tasques de rehabilitació fetes el 2013, conjuntament amb el Cau de Pineda i el Centre d’Estudis Arqueològics de l’Alt Maresme. Llavors, es van col·locar 300 teules noves i es va netejar el bosc d’arbres morts. També es van netejar les guixades que hi havien.

El petit temple, d’estil romànic, fins i tot tenia imatges i ornamentacions diverses, una creu i una campana que va oferir el ja desaparegut Grup Pa, Vi i Moltó de Calella. El 2012 va se saquejada, però la figura de Sant Rafel que estava al seu interior es va poder recuperar del mig de la runa del saqueig i ara es troba a la Parròquia de Santa Maria de Pineda.

Des de l’ADF Alt Maresme lamentem aquest ensorrament i la pèrdua d’aquest patrimoni històric pinedenc.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT