ADF Alt Maresme

Notícies

Preocupant risc d’incendi en ple hivern: gairebé 600 focs de vegetació al gener

Incendis
Incendis vegetació gener
Aquest gener hi ha hagut el triple d'incendis que fa 2 anys

Aquest 2022 ha començat gairebé sense precipitacions. Un episodi de sequera que ha fet augmentar, de manera preocupant el risc d’incendi, deixant una situació excepcional en ple hivern. Només en l’últim cap de setmana, hi ha hagut 60 avisos per focs.

EL balanç d’incendis forestals del gener preocupa molt als equips d’emergències. Els primer 31 dies de l’any hi ha hagut 574 incendis de vegetació, el doble que el mateix mes de l’any passat i el triple que fa dos anys. De fet, a moltes comarques, s’estan anul·lant els permisos de crema controlada.

I és que els boscos estan extremadament secs i, si hi afegim el vent, és l’escenari perfecte perquè una espurna origina un incendi forestal, tot i estar a l’hivern.

Aquests dies, 10 comarques estan a nivell 1 del Pla Alfa, que significa que hi ha un risc d’incendi preocupant però encara moderat. 11 comarques tenen activat el nivell 2 del Pla Alfa, és a dir, que hi ha un risc elevat que obliga a suspendre activitats de risc i a activar mesures extraordinàries.

De moment, a la nostra comarca no s’ha activat el Pla Alfa ni s’han suspès les autoritzacions de cremes, però no val abaixar la guàrdia!

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT