ADF Alt Maresme

Notícies

Activat en fase de Prealerta el Pla INFOCAT

Incendis

Demà al matí, entrarà en fase de Prealerta el Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals de Catalunya (INFOCAT) davant l’elevat risc d’incendis que es preveu i per l’avís de calor emès pel Servei Meteorològic de Catalunya. I és que afrontem un cap de setmana amb un episodi d’altes temperatures que no és considerat onada de calor. Aquest episodi, que durarà fins dimarts, no es preveuen rècords de temperatura però si unes màximes de fins a 38ºC a Ponent i la Catalunya Central i de 32ºC al litoral i prelitoral. De cara a dilluns i dimarts a la tarda, als dos extrems del país entrarà la tramuntana. I durant aquests dies tindrem episodis de marinades i terrals per sota dels 25 o 30 km/h.

Aquest cap de setmana, tindrem humitats relatives per sota del 30% entre les 11h i les 18h a Ponent i la Catalunya Central. Sobretot preocupa tota la franja entre la costa de Tarragona, pujant cap al litoral i prelitoral de Barcelona i fins a arribar a l’Alt Empordà.

Als equips d’extinció d’incendis ens preocupa la intensitat dels incendis a l’inici d’aquests. Es podrien repetir intensitats importants recordant als incendis de l’any 2003. Les regions de Bombers Metropolitana Nord i la Metropolitana Sud, durant aquests dies reforçaran el personal.

A partir de demà al matí, el Pla INFOCAT estarà en fase de prealerta.

Davant d’aquesta situació, els cossos d’emergència fem una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc en l’entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle, encara que sembli apagada.

Els Agents Rurals recorden l’obligació de dur els mitjans d’extinció marcats per la normativa i recomanen aturar l’activitat durant les hores de màxima insolació, de 14h a 17h. També s’han suspès 80 autoritzacions ja concedides per fer activitats amb risc d’incendi, i es reforçarà la vigilància en entorns protegits.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT