ADF Alt Maresme

Notícies

Dispositiu de la Campanya Forestal 2021

Prevenció

Ahir es va presentar el dispositiu de la Campanya Forestal 2021, que comptarà amb més de 5.000 servidors públics, més de 1.000 vehicles terrestres i 24 mitjans aeris. A la roda de premsa de la presentació del dispositiu de la Campanya Forestal 2021 al Departament d’Interior, el conseller Joan Ignasi Elena, va fer una crida a la responsabilitat per part de la ciutadania en un estiu en que “l’actitud no ha de ser d’alarma per sí d’alerta”. Elena també va advertir dels principals factors de perill amb que s’afronta, com són “la manca de pluja, l’estat de la vegetació, però també l’activitat humana en el medi natural”. En aquest sentit, el conseller també ha recordat que l’any passat un 54% dels incendis van ser intencionats o bé per una negligència, 11 dels quals van ser provocats per una burilla.

El titular d’Interior va explicar que per aquesta campanya forestal es compta més de 5.000 efectius públics, més de 1.000 vehicles i 14 mitjans aeris entre avions i helicòpters. Elena ha agraït l’excel·lent tasca que van Bombers, Agents Rurals, ADF o Protecció Civil que, juntament amb la ciutadania, ha propiciat “una tendència a la baixa del número d’incendis en els últims 15 anys”, amb un rècord de mínims l’any 2020.

Aquesta Campanya Forestal comptarà amb 53 càmeres de vigilància a 39 emplaçaments distribuïts per tot el territori, que abasten les zones de més risc d’incendi forestal de tot el país.

La campanya arrenca a més, amb la instal·lació de 53 càmeres de vigilància a 39 emplaçaments distribuïts per tot el territori, que abasten les zones de més risc d’incendi forestal de tot el país.

En cas d’incendi, truca al 112

D’altra banda, el conseller ha fet una crida a la ciutadania a trucar al telèfon d’emergències 112 si veu cap columna de fum o indici de foc forestal, perquè és el canal d’entrada dels avisos que activa tots els serveis d’emergències. “És vital una actitud de col·laboració de la ciutadania”, ha insistit Elena. L’any passat el 112 va rebre 7.700 trucades relacionades amb incendis forestals.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT