ADF Alt Maresme

Notícies

El Mediterrani, en flames

Incendis

Les flames estan devorant la conca del Mediterrani. Les temperatures extremes d’aquests últims dies han convertit el Mediterrani en un autèntic infern. Centenars d’incendis forestals cremen sense control pel sud d’Europa i el nord d’Àfrica, alimentats per la calor i la greu sequera de tot l’entorn. Les flames també han causat víctimes mortals. Els països més afectats per les flames són Grècia, Itàlia i Algèria.

Una onada d’incendis al Mediterrani afecta Grècia, Itàlia, Tunísia, Algèria, Portugal i Croàcia. Una onada de focs forestals que ja s’han cobrat la vida de, com a mínim, 34 persones a Algèria. A Itàlia, també s’han localitzat 5 víctimes mortals a causa de les flames. Segons la premsa local, hi ha 1.500 persones desallotjades i carreteres i autopistes tallats. Les autoritats sanitàries han demanat a la gent que no surtin de casa seva perquè l’aire és irrespirable per culpa del fum i la cendra que cau.

Més de 51.719 hectàrees cremades Grècia

A Grècia, s’han hagut d’evacuar més de 20.000 persones a l’illa de Rodes, on les flames ja han arrasat més de 34.000 hectàrees, i hi ha centenars de focs actius arreu del país i cada día s’en declaren més de 60 focs nous.

Per si fos poc, al drama de la devastació de les flames, cal sumar-hi l’accident d’un hidroavió a l’illa d’Eubea. Les imatges, difoses per la televisió grega ERT es veu com un avió de l’exèrcit grec deixa caure aigua sobre les flames i, tot seguit, es veu com impacta amb un turó i esclata en flames.

Segons les informacions de la força aèria grega, es tractava d’un avió amfibi Canadair CL-25, on hi viatjaven el capità i el copilot, que van morir a l’acte. Tenien 34 i 27 anys.

Aquesta és la imatge de les flames de l’avió:

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT