ADF Alt Maresme

Notícies

Què hem de fer si ens trobem un cabirol?

Medi Ambient

Cada any moltes cries de cabirol són separades de les seves mares per persones que estimen els animals, però que no tenen prou coneixement sobre com funciona la natura. A continuació us mostrem una guia que pretén prevenir les accions ben intencionades però que són molt perjudicials per a aquesta espècie.

Com crien els cabirols?

Les cries de cabirol neixen al mes de maig. Les 3 primeres setmanes sembla un miracle que puguin sobreviure, ja que són molt febles i a més a més es queden immòbils si no hi ha la seva mare al seu costat. Això pot crear confusió a la gent i es pensen que són apàtic i que estan a punt de morir.

Els cabirols, quan neixen, passen bona part del temps sols, sense moure’s del lloc. La seva mare sap on trobar les cries en tot moment. Hi va periòdicament per alimentar-les i per llepar-les perquè els depredadors no les trobin per l’olor.

Què fer si ens trobem amb una cria de cabirol?

En cas de trobar-nos una cria de cabirol a la muntanya, deixa-la on la trobis i no la toquis. Allunya’t en silenci. Si toques a la cria, la mare no torna a acceptar-la i es morirà de gana. Tot i que ens sembli que les cries no poden sobreviure sense la nostra ajuda, confiem en la natura i respectem-la. Separar les cries de la seva mare és cruel.

Quan podem ajudar les cries?

Només podem ajudar a una cria de cabirol si trobem a la seva mare morta o bé si veiem que la cria està ferida. En aquests casos, cal trucar al Cos d’Agents Rurals (93 561 70 00) i ells ens diran què hem de fer.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT